Pozdravljeni, danes sem z vami Adrijana iz Paper Beauty AK. V mesecu juniju ustvarjamo na dve različni temi - Darilo za učitelja in Skok v poletje. Obožujem poletja, lahkotna oblačila, obutev, veter v laseh in slan morski zrak. Moja prva asociacija je bila skakanje ... skakanje z mehko obutvijo ... natikači! Že pred nekaj leti sem iz papirja oblikovala natikače (japonke) kot obešanko, danes pa se bomo poigrali z mixed medio. Izdelek lahko uporabimo kot poletno dekoracijo ali kot rojstnodnevno darilo. Tudi tokrat vam bom predstavila Pentart in Scrapiniec izdelke. :)

 

  

 

Pred začetkom si oglejmo izdelke, ki jih bomo med ustvarjanjem uporabili:

- stari natikači ali drugi odprti čevlji,

- beli gesso Maimeri,

- strukturna pasta Pentart,

- 3D fini prah Pentart,

- 3D grob prah Pentart,

- 3D okrasna zrna mala Pentart,

- mat akrilna barva Pentart: ledeno modra (1906), svetlo modra (0081), temno modra (1148), turkizna (1908), mint Pentart (14100), lešnik rjava (14104),

- lepilo Glossy Accents,

- potiskan papir Maja Design: Vintage jesen, Moj najljubši čas, Opazuj ladjice,

- izrezki iz lepenke Scrapiniec: Morski motivi, Svetilniki, Rogoz,

- različne oblike in barve rožic

- školjke: bele, mešane,

- debelejša vrv,

- dekorativna bela mreža,

- sisal volna,

- gaza,

- dekorativni pesek,

- lišaj (naberemo v gozdu),

- grelna naprava,

- silikonska pištola,

- mini perlice - modre,

- bela akrilna barva,

- čopiči različnih velikosti,

- prozorni Gesso.


1. korak: Čiste natikače premažemo z belim gessom. Ko se barva posuši, si pripravimo mešanico iz belega gessa, strukturne paste, prahca in drobnih 3D zrn. Dobro premešamo in premažemo natikače. Pustimo sušiti, medtem pa iz potiskanih Maja Design papirjev izrežemo nekaj rožic in ostalih motivov.

 


2. korak: Ko se pasta popolnoma posuši, celotni izdelek premažemo s Pentart temno modro barvo. Ne pozabimo pobarvati tudi rob natikačev, trakove pa pustimo bele. Ko se temno modra barva posuši, zmešamo ledeno modro in svetlo modro barvo ter pobarvamo notranjost natikačev, rob pa pustimo temno moder. Debelejšo vrv s silikonsko pištolo pritrdimo na robove natikačev. Z belo akrilno barvo in gobico posvetlimo notranjost natikačev ter vrv. Belo mrežo poljubno pritrdimo na natikače; jaz sem jo uporabila na zunanjem in notranjem delu. Nato po celotni dolžini traku natikačev prilepimo papirnate rože. Vzamemo še štiri večje školjke, ki smo jih nabrali na morju in s silikonsko pištolo pritrdimo na izdelek (kot je prikazano na sliki).

  


3. korak: Kako ponazorimo vodo? Glossy Accents vlijemo v dve školjki in v vsako dodamo kapljico temno modre Pentart barve ter zmešamo s palčko. Pustimo, da se na zraku posuši. Nadaljujemo z okrasitvijo natikačev. Skrapiniec izrezke, ki predstavljajo travo, najprej pobarvamo z mint Pentart barvo. Ko se barva posuši s čopičem nanesemo turkizno barvo - rahlo potapkamo, da ustvarimo sence. Na koncu dodamo še lešnikovo rjavo barvo, cvetove pa pobarvamo z rdečo barvo.

 


4. korak: Natikače poljubno okrasimo. V drugi školjki pritrdimo drobne kamenčke ali pesek, ki ponazarja obalo. Dodamo izrezke iz papirja (otroke, ladjico, školje), ki smo jih predhodno izrezali iz Maja Design papirjev. Na trakove natikačev poljubno dodamo cvetove, ki jih imamo na zalogi. Na koncu pritrdimo še lišaj in izdelek polepšamo s 3D okrasnimi Pentart kamenčki in mini perlicami. Za pritrditev dekorativnih izdelkov si pomagamo s prozornim gessom in čopičem. Na koncu celotni izdelek še poškropimo z belo akrilno barvo.

In izdelek je končan. Vau!

 

 
Še več podrobnih fotografij postopka in končnega izdelka, najdete tudi na mojem blogu: https://paperbeautyak.blogspot.com/ 
 
Pošiljam vam vroč morski pozdravček!