Jane Beljo je pripravila krasno praznično voščilnico s pingvinom v snežni krogli. Nauči vas, kako s pomočjo maskiranja izdelati simpatične motive na vaši voščilnici.

 

Pred začetkom si oglejmo izdelke, ki jih bomo med ustvarjanjem uporabili:

- blazinica Memento Tuxedo Black ink (ali katerakoli druga blazinica, ki se ne razmaže z markerji),
- blazinica Distress Ink (Picked Raspberry, Fossilized Amber, Peacock Feathers),
- papir za maskiranje.
 
 

1. Iz kartona izrežite osnovo za voščilnico in prilegajoč kos akvarelnega papirja, ter še eno manjšo osnovo za motiv štampiljke.

 


2. Nanesite Graph'O markerje na akrilno osnovo in nato iz njih poberite barv s pomočjo vodnega čopiča, s katerim jo nato nanesite na akvarelni izrez za dosego akvarelnega ozadja. Pustite da se osuši in odtisnite še štampiljko s pikami. Prilepite na osnovo na voščilnico.

 


3. Odtisnite motive na maskirni papir in jih izrežite.

 


3. S pomočjo mask (izdelanih v preteklem koraku) odtisnite nov motiv na bel karton. Morebitne prekinjene ali nejasne črte odtisa, enostavno popravite s pisalom za linije Graph'it Fine Liner. namig: Ob odtisu krogle, dodajte črnilo k štampiljki in nato z čistilnim robčkom odstranite črnilo na mestu kjer bo stal pingvin.

 


4. Izrežite pravokotnik s pomočjo šablone in ga prilepite na voščilnico. izrežite še snežno kroglo in jo prilepite, s pomočjo lepilnih blazinic, na pravokotno osnovo. Pod kroglo odtisnite še napis.

 


0 Komentarji