Pozdravljeni, danes sem z vami prvič v Art Desing Team blogu - Simona. V mesecu maju smo se odločile, da vam pripravimo nekaj idej na temo poroke. Za vas sem naredila poročno voščilnico in pripadajočo škatlico zanjo - da lahko v vanjo priložimo še kak prispevek za mladoporočenca. Pripravila sem vam foto vodič za izdelavo v korakih ter seveda seznam uporabljenih izdelkov.

simonina_porocna_voscilnica

 

Uporabila sem:

  1.  bel fotokarton (osnova škatle)
  2.  bel šeleshamer (mini rožice)
  3.  paus papir
  4. scrapbooking papir z vzročkom
  5. metalik karton
  6. kvadratna osnova za voščilnico
  7. luknjač roža
  8. šablona Sizzix "vrtno cvetje" 
  9. šabona Sizzix "srce"
  10. štampiljke Art Butik - Poroka
  11. Versamark embossing blazinica
  12. zlat embossing prah
  13. Scrapiniec srčki iz lepenke
  14. Distress ink blazinica Walnut Stain
  15. Orodje za senčenje
  16. embossing orodje
  17. grelna naprava
  18. Sizzix Big Shot Plus
  19. plošča za prepogibanje
  20. tekoče lepilo


1.Najprej sem si pripravila vse papirje za izdelavo škatlice in voščilnice. Osnova voščilnice je velika 13,5x13,5 cm - zato bo naša škatlica velika 14x14 cm (dno) in 14,5x14,5 (pokrov). Iz belega fotokartona izrežemo kvadrata teh dimenzij in na plošči z utori zarišemo utore na vseh stranicah 2 cm od roba.

Pripravimo še naše dekorativne papirje za na voščilnico in škatlico -pikčastast scrapbook papir je velikosti 12,5x12,5 cm (2x), metalik karton barve šampanjca pa 13,5x13,5 cm za škatlico (2 x - tudi za notranjo stran pokrova) in 13x13 cm za voščilnico. Ne pozabimo na pikčast scrapbook papir za robove škatlice - potrebujemo 4 papirje dimenzij 1,8x13,8 cm.

simonina_porocna_voscilnica

2. Iz pripravljenih papirjev za pokrov škatle bomo sedaj izrezali srce s pomočjo Sizzix šablone. Najprej izrežemo srce iz pikčastega papirja, ki ga nato pozicioniramo na metalik karton ter obrišemo rob izreza. Na narisan rob izreza nato namestimo šablono in jo fiksiramo z malo washi lepilnega traka, da se nam med rezanjem ne zamakne. Nato si enako zarišemo in izrežemo še na drug vzorčast papir, ki ga bomo prilepili v notranjost pokrova škatle. Na pokrov škatle pozicioniramo metalik karton in zarišemo naše srce. Izrežemo ga s pomočjo Sizzix Big Shot Plus strojčka ali pa kar s skalpelom. Vse papirje na robovih nežno posenčimo z distress blazinico Walnut stain.

simonina_porocna_voscilnica

3. Iz paus papirja izrežemo kvadrat velikosti 12.5x12,5 cm. Položimo ga pod pikčast papir z izrezom in v sredo srca odtisnemo "Ljubezen" z Versamark embossing blazinico. Odtis posujemo z Ranger zlatim embossing prahom in segrejemo z grelno napravo, da se prah stopi.

simonina_porocna_voscilnica

4. Sedaj sestavimo našo škatlico. Prepognemo po zarisanih utorih in zalepimo pokrov ter dno. Na pokrov škatlice nalepimo najprej metalik karton, nato pikčast karton. Na notranjo stran škatlice zalepimo paus papir - pazimo, da je embosiran zlat napis "Ljubezen" pravilno obrnjen. Nato preko zalepimo še vzorčast scrapbooking papir z izrezom srca, da skrijemo sledi lepila. Na zunanje stranice škatle prilepimo še pripravljene trakce vzorčastega papirja.

5. Z luknjačem za papir z motivom mini rože (velikost 1 cm) iz belega šeleshamerja izsekamo približno 90 rožic. Po robovih jih nežno posenčimo z distress blazinico v barvi Walnut stain ter oblikujemo z embossing orodjem, da se stranice privihajo navzgor.

simonina_porocna_voscilnica

6. Iz belega fotokartona s pomočjo Sizzix šablone "Vrtno cvetje" izrežemo nekaj vejic (približno 30) ter jih po robovih nežno posenčimo z distress blazinico v barvi walnut stain. Nato začnemo lepit naše rožice na obod srčka na pokrovu - najlažje bo šlo s pomočjo tekočega lepila in pincete.

Na osnovo voščilnice nalepimo metalik papir, nanj pa pikčast papir. Nanj položimo šablono srčka in jo obrišemo po notranjem robu - tako dobimo zarisan okvir v katerega sedaj nalepimo rože. Ko so rožice nalepljene dodamo še vejice ob robu ter v sredino vsake rožice nalepimo samolepljivo perlico.

simonina_porocna_voscilnica

7. Sedaj moramo končati le še voščilnico. Iz paus papirja izrežemo trak velikosti približno 15x3 cm. Nanj odtisnemo slovensko štampiljko "za vedno" z Versamark blazinico, posujemo z zlatim Ranger embossing prahom in segrejemo z grelno napravo, da se prah stopi. 2 mini srčka iz lepenke (Scrapiniec) prav tako embosiramo z zlatim prahom - pri tem si pomagamo z pinceto. Na voščilnico umestimo paus trak ter ga na robovih odrežemo s škarjami. Prilepimo ga na voščilnico ter dodamo še dva zlata embosirana srčka (pod njima je skrito lepilo pod paus papirjem ;) ).

simonina_porocna_voscilnica

8. Naša voščilnica je končana, mladoporočencema pa jo izročimo v ujemajoči škatlici.

simonina_porocna_voscilnica

simonina_porocna_voscilnica

simonina_porocna_voscilnica