Pozdravljeni, zagotovo že vsi razmišljate o božičnem ustvarjanju, če se ga niste že lotili. Tokrat imam za vas in vaše male ustvarjalce praznično idejo, za izdelavo lastnih okraskov za božično jelko. Pa začnimo. :)  

 

Material, ki sem ga uporabila:

   

1. Pripravimo si dve prozorni plastični krogli. Iz ene bomo naredili jelenčka, iz druge pa snežaka. Za jelenčka prekrijemo notranjost krogle z bleščicami. To storimo tako, da po notranjem delu krogle pomažemo belo lepilo Mod Podge in nanj posujemo bakrene bleščice. Bleščice bodo dale čudovit svetleč efekt, hkrati pa bodo ostale varno shranjene v notranjosti krogle in zato ne bodo letele po celem stanovanju. 

  


2. Za snežaka, v drugo plastično kroglo damo drobne svetleče stiroporne kroglice.

 


3. Na kroglo za jelenčka, z akrilnimi barvami in tanjšim čopičem postopoma narišemo obraz. S črno barvo naredimo oči, nato pa z rdečo in belo barvo še nosek.

 


4. Iz mehke pene oziroma moosgumija naredimo ušesa. Dve obliki lista izrežemo iz temno rjavega moosgumija in dve manjši obliki še iz marelične penaste gume. Manjše marelične liste prilepimo na večje in stisnemo spodnji del. Penasto gumo lepimo s posebnim lepilom brez topil, da ne poškodujemo materiala.

  


5. Iz temno rjavega kartona izrežemo roge za jelenčka.

 


6. Na rdečo vrvico napeljemo tri kraguljčke.

 


7. Ušesa, rogove in kraguljčke prilepimo na vrh glave. Te dele je najbolje prilepiti z vročim silikonskim lepilom, zato naj ta korak v celoti izvede odrasla oseba.

 


8. Nato še samo napeljemo vrvico skozi luknjo in naš božični obesek je pripravljen!

 


9. Na podoben način naredimo snežaka (ali druge obeske po izbiri, npr. pingvina, Božička, ipd.). Za snežaka smo kroglo že napolnili z drobnimi stiropornimi kroglicami. Na sprednji del prilepimo gibljive oči in z akrilnimi barvami narišemo nos in usta. Iz črnega kartona izrežemo klobuk, ter ga skupaj s kraguljčki prilepimo na vrh glave našega snežaka. Končano!

 


Zabavno ustvarjanje vam želim. :)