Pozdravljeni, za današnji projekt sem se lotila izdelave okrasne tablice, ki so jo navidnile cvetoče sivke na babičinem cvetičnem vrtu. Tablico s sivkami in pozitivnim sporočilom lahko uporabite kot stensko dekoracijo v vašem domu ali tudi kot krasno darilo. :) 

 

 

Material, ki sem ga uporabila:

   

1. Osnovo za tablico sem naredila iz lahke modelirne mase Fimo Air Light, ki je po sušenju zelo lahka in jo zato lahko brez skrbi obesimo. Maso dobro pregnetemo in razvaljamo z akrilnim valjarom.

 


2. S skalpelom izrežemo tablico, ki spominja na obliko velike darilne etikete (taga). Pri tem sem si pomagala z ravnilom, da so stranske linije izpadle ravne.

 


3. Na spodnji del tablice položimo cvetove sivke in povaljamo z akrilnim valjarom, da se odtisnejo v maso. Tablico nato posušimo – pustimo sušiti na zraku 24ur ali skupaj s kozarcem vode postavimo v mikrovalvno pečico za dobrih 5min (POZOR: ta masa NI primerna za pečico!).

 


4. Ko se masa strdi in ohladi, z vijolično akrilno barvo pobarvamo odtise cvetov sivke. Barvamo z izjemno tankim čopičem, barvo pa skoraj ne redčimo z vodo (uporabimo kar direktno iz tube). S temno zeleno barvo pobarvamo še stebla sivke in pustimo, da se dobro posuši.

 


5. Sporočilo oziroma misel sem na tablico prenesla s Pentart ekspresnim transferjem (preizkusila sem ga prvič in deluje naravnost odlično!). Z laserskim tiskalnikom sem natisnila zrcalno misel in jo položila na izdelek (z natisnjeno stranjo obrnjeno navzdol). Vatirano palčko pomočimo v transferno tekočino in v enem zamahu pomažemo čez besedilo. Z leseno palčko močno podrgnemo in dvignemo papir. Besedilo je prenešeno.

 

 


6. Vse skupaj sem na koncu premazala z lepilom Mod Podge Outdoor, ki bo na izdelku naredil zares močno in odporno zaščito.

 


7. Dodamo še vijoličen trak za piko na i in naša pozitivna tablica je končana.

 

 

 


Dodajte na tablico napis, ki vas najbolj motivira in z njim opremite vaš dom. En ustvarjalen pozdrav do naslednjič!