Rada imam vožnjo s kolesom in veter v laseh. In med tem ko sem kolo prislonila na ograjo, sem se sprehodila po travniku in nabrala nekaj cvetja, da ga dam kasneje v vazo. Ko sem se vrnila, sem opazila, da mi je nekdo na zadnji del kolesa privezal balon v obliki srca. Z nasmehom sem se odpeljala domov. 

 


In če vas zanima kako je zgodba nastala, potem se moramo preseliti v mojo ustvarjalnico. Najprej sem si iz akvarelnega papirja izrezala vse potrebne motive: kolo, ograjo, zelenje, balone in nekaj drobnih cvetov. Kolo in kasneje tudi ograjo sem izrezala večkrat. Kasneje sem namreč prilepila plasti eno na drugo, da sem pridobila nekaj dimenzije.

 

 


V drugi fazi sem vse izreze pobarvala z akvarelnimi barvami.

 

 


Samo ograjo sem s pomočjo gobice za pomivanje posode (le-to si razrežem na manjše kose) potapkala z belo tempero. Na levi vidite pobarvano in na desni nepobarvano. Deifinitivno ima prva lepši in bolj zanimiv izgled in predvsem nekaj strukture.

 

  

Potrebovala še se nežno ozadje. Le-tega sem izdelala tako, da sem z večjim čopičem nanesla na akvarelni papir nekaj vode in nato nežno prebarvala zgornji del z modrim distress inkom ter spodnjega z zelo razredčeno zeleno akvarelno barvo.

 

  

Vse skupaj sem sestavila in zalepila. Tukaj vidite kako izgledata kolo in ograja, ki imata zlepljene 3 izreze. Če bi pustila samo en sloj, bi končni izdelek deloval veliko bolj plosko.

 

  

Preostalo mi je samo še, da vse skupaj zalepim skupaj. Odločila sem se, da končni izdelek dam v okvir, ki ga imam že dolgo doma.

 

  


Z današnjo objavo bi vas rada spodbudila k večim stvarem. In sicer v prvi vrsti k temu, da si izdelate sami nekaj za dom. Naslednje, k čemur bi vas rada spodbudila je to, da tu in tam pregledate šablone in štampiljke, ki jih imate doma. Sčasoma namreč izgubimo pregled ali pozabimo, kaj vse imamo. Iz izkušenj vam namreč lahko povem, da takšen pregled spodbudi nove ideje in vam da zamisli za različne kombinacije šablon. Tako sem sama danes skombinirala 4 šablone, ki v osnovi nimajo nobene povezave med seboj: božično šablono (ograja z božičnim venčkom), šablono kolesa, vejic in balone. In nenazadnje: če vam nekje leži neuporabljen okvir za fotografijo, ga končno obesite na steno in vanj dodajte nekaj svojega.

 

  


Bodite ustvarjalni in domiselni!

  


Material, ki ga je Vladka uporabila pri svojem projektu:

 

CottageCutz rezalna šablona 7,9x8,9cm - vrata z venčkom

Scrapbooking rezalna šablona CottageCutz 1,52x7,62cm - balon

Scrapbooking rezalna šablona CottageCutz 4,32x9,91 in 5,84x8,13cm - kolo v travi

Scrapbooking rezalna šablona CottageCutz 6,35x7,62cm - vrtna stebla

Akvarelna slikarska barva JSC White nights 2,5ml - Lamp Black

Akvarelna slikarska barva JSC White nights 2,5ml - Olive Green

Akvarelna slikarska barva JSC White nights 2,5ml - Violet-Rose

Akvarelna slikarska barva JSC White nights 2,5ml - Raw Sienna

Akvarelni blok 10 listov

Tempera Aero 42ml - 110 bela

Sintetični akrilni Čopič za slikanje Da Vinci TOP ACRYL - okrogli

Scrapbooking strojček Sizzix BIG SHOT