Pa nadaljujmo tam, kjer smo nazadnje ostali pri poigravanju z alkoholnimi inki. V tej objavi sem vam namreč obljubila, da vam pokažem kako sem uporabila modro ozadje in kako je mogoče alkoholne inke uporabiti na foliji.

 

 


 Pa pojdimo lepo po vrsti. Doma sem že lep čas imela to malo tršo folijo in kar nisem vedela kaj naj z njo počnem. Pa sem en kos zalepila na trši papir in nato razpihala po površini oba inka, modrega in oranžnega. Kjer sta se prelila, je barva postala zelena. Zaradi folije pa se vse skupaj lepo sveti.

 

 


Medtem ko se je podlaga sušila, sem iz treh pravokotnikov iz foto kartona in s pomočjo Sizzix Thinlits šablone izrezala ozadje. Iz treh zato, ker sem nato nalepila enega na drugega in to da dodatno dimenzijo in veliko lepše izpade, kot če bi uporabila samo en kartonček.

 

 


Na tej fotografiji se lepo vidi debelina treh kartončkov. In kot vidite sem vse skupaj zalepila na podlago, izdelano iz modrega alkoholnega inka.

 

 


Glede napisa sem si premislila. Najprej sem namreč imela namen uporabiti s štampiljko odtisnjeno besedo "zate". Nato pa sem si s pomočjo tiskalnika natisnila "Naj te vodi". Temu sem dodala drobno izrezano srce, ki sem ga izrezala s pomočjo šablone iz ostankov papirja, obdelanega z rdečim alkoholnimi inkom.

 

 


Zdaj pa se vrnimo k podlagi iz folije. Tudi to sem uporabila kot ozadje. Za izrez na foto kartonu sem uporabila drugo šablono iz istega Sizzix Thinlits seta, tokrat v zgornjem desnem kotu in prav tako natisnila napis in si izrezala še srce. Na fotografiji je kar težko ujeti kako lepo se ozadje sveti.

  


Jaz upam, da vam je moje poigravanje z inki bilo všeč in da tudi sami poskusite kaj podobnega.

Do naslednjič vas prav lepo pozdravljam.

 

Pa lep dan!

 


Material, ki ga je Vladka uporabila pri izdelavi svoje voščilnice:

  

Alkoholni tuš Graph'it 25ml - Tomato 5220

Alkoholni tuš Graph'it 25ml - Light Caramel 4170

Alkoholni tuš Graph'it 25ml - Cyan 7150

Alkoholni tuš Graph'it 25ml - Blender 0000

Set rezalnih šablon Sizzix Thinlits - mixed media #4

Scrapbooking strojček Sizzix BIG SHOT

Večnamensko hobi lepilo Pentart 20ml

Obojestranski lepilni trak - 9mmx13m

Foto karton A4 - perl bel

Barvna aluminijasta folija 50x78cm - zlata/srebrna

Set voščilnic in kuvert A6 - recikliran papir