Obožujem palčke in zato pritegne mojo pozornost prav vsaka štampiljka ali šablona s tem motivom. Zato ni čudno, da me je takoj pritegnila ta šablona. Se mi zdi, da so palčki tipična pravljična bitja, malo nagajiva, malo navihana, predvsem pa dobrega srca in zato lahko z izrezi ali štampiljkami voščilnico kaj hitro prelevimo v pravljico. Jaz sem svoja glavna motiva skrila na prvi pogled.

 

 


Šablone ponujajo kar nekaj možnosti kombinacije in narejene so tako, da z njimi lahko izrežemo in hkrati embosiramo določene detajle, kot so recimo srca na predpasniku. Z veliko rdeče barve pa jih zelo hitro prelevimo tudi v gospoda Božička in gospo Božičko, kot sem sama to storila na današnjih dveh voščilnicah. Najprej sem si vse dele izrezala in belega in rdečega debelejšega papirja.

 

Določene bele dele, kot so obraz, pas, sponka za pas ter kite, sem pobarvala kar z alkoholnimi markerji, da mi ni bilo potrebno izrezovati iz raznobarvnih papirjev. Če pa vam je to ljubše, pa seveda lahko storite tako.

 

 


Nato sem ju sestavila, kot vidite na spodnji fotografiji. Sem pa si dodatno še dodatno izrezala srca, dve večji in dve malo manjši. Šablone sem poiskala v različnih setih, veliko jih namreč vključuje motive manjših src, samo pobrskati je treba. Večja dva sem izrezala iz eko kartona, manjša pa iz rdečega. Manjše srce sem nato zalepila na večje in rdečega še nato premazala z Glossy accent, ki pusti svetleč premaz, ko se posuši. Tako obe sestavljeni srci izgledata kot dva mini piškota. Jaz sem dodala obema likoma piškot v roke.

 

 


S pomočjo druge največje šablone iz tega seta sem izrezala 4 malo posebne pravokotnike, po dva iz belega fotokartona in dva iz scrapbook papirja. Dodatno sem si iz tega papirja izrezala s pomočjo rezalnika za papir še 2 manjša pravokotnika. Nanju pa zalepila izrezana zasnežena hriba. Izrezov je zato toliko (podvojeno), ker sem hkrati izrezovala in pripravljala za dve voščilnici.

 

 


Zato sem tudi v naslednjem koraku izrezala napis 2x iz belega in 2x iz rdečega foto kartona in si dodatno izrezala še božično zelenje. Za vse to sem uporabila Sizzixove šablone. Rdeči napis sem zalepila na belega, da je nekoliko debelejši in vajo ponovila še enkrat za drugo voščilnico. Tudi zelenje sem sestavila.

 

 


Ker sem želela, da je voščilnica interaktivna sem morala pripraviti mehanizem, kar sem za posamično voščilnico storila tako:

 

  • pravokotnik iz scrapbook papirja sem zalepila na belega
  • obrnila sem ga na belo stran, ki je hrbtna stran
  • 3D lepilni trak sem zalepila tako, da iz 3 strani tvori okvir za manjši pravokotnik. "Okvir" naj bo malenkost večji kot manjši pravokotnik, kajti ta se mora še vedno svobodno gibati. Če je potrebno, zalepite 2 plasti 3D lepilnega traku, da bo zgornji del še bolj privzdignjen na koncu. To je odvisno od debeline kartončka z motivom. Jaz sem na koncu zalepila 2 plasti. Preden zalepite na osnovo, preizkusite mehanizem.
  • manjšemu pravokotniku sem na hrbtno stran zalepila daljši beli trak, ki bo kasneje služil kot trak za poteg
  • na sprednjo stran manjšega pravokotnika sem zalepila glavni motiv (božička oz. božičko)

 

 


Vse sem nato ponovila še enkrat, da sem pripravila mehanizem še za drugo voščilnico. Naj pa ob tem nekaj opozorim: če bi želeli, da se manjši kartonček kasneje ne potegne povsem ven, bi bilo treba narediti mehanizem malo drugače, da bi ustavil kartonček v eni točki. Jaz pa sem namenoma želela, da se kartonček potegne do konca ven, saj se lahko uporabi kot knjižno kazalo.

 

Trakova sem skrajšala voščilnicama primerno in malo zaobljila robove. Dodala sem tudi drobni puščici, ki ju lahko tudi kar narišete. S tem pa nakažete, da mora prejemnik potegnit navzgor. Tako izgleda, kot sta kartončka izvlečena:

 

 


In tako izgleda, ko ju vzamemo povsem ven in ju lahko uporabimo za knjižno kazalo:

 

 


Jaz vam želim en čudovit dan in naj bo kar se da ustvarjalen!

 


Material, ki ga je Vladka uporabila pri svojem projektu:

Set rezalnih šablon - božični škratje, 12 kosov

Set rezalnih šablon - kartica, 7 kosov

Rezalna šablona Thinlits, set 4kos - napis "Merry Christmas" s pentljo

Rezalne šablone Thinlits, set 10kos - božična dekoracija

Scrapbooking papir MD 30,5x30,5cm - Monochromes - vintage turkizna

Foto karton A4 - perl bel

3D obojestranski lepilni trak - 12mmx2m

Dodatek za 3D svetleč sloj Ranger glossy accents - 18ml

Večnamensko hobi lepilo Pentart 20ml

Ekspresno lepilo Sizzix 120ml

Lepilo za papir Tacky glue - 120ml

Prosojni lepilni trak 12mm x 6m

Nelepljiva zaščitna podlaga 38x45cm

Pinceta s fino konico Sizzix

Sizzix pripomoček za rezalne šablone - igla

Čopič in podlaga za odstranjevanje papirja iz šablon

Rezalnik papirja Fiskars SureCut big - A4

Scrapbooking strojček Sizzix BIG SHOT