Maimeri Idea patina 60ml - bitumen patina

Patine, za pristni starinski učinek, podobno kot pri oksidaciji in rji. Uporablja se v kombinaciji s kovinskimi barvami Idea Patina, s katerimi se aktivira dejanski proces oksidacije.
4,92 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
8018721058165

Maimeri Idea Patina

Lepoto patine bakra in brona so opevali že v antiki, opevanje njene lepote se je nadaljevalo srednjem veku in renesansi, v neoklasicizmu pa je postala umetnost.

Idea Patina predstavlja revolucionarno paleto izdelkov za amatersko in profesionalno rabo, ki odlično imitira oksidacijo kovin in postara vsako površino. Kolekcijo Maimeri Idea Patina sestavljajo štiri kovinske barve z visoko vsebnostjo kovinskih delcev, ki predstavljajo osnovo in trije reaktanti, ki povzročijo dejanski proces oksidacije. Za zagotavljanje najboljših rezultatov, sta v kolekciji še univerzalen osnovni premaz za pripravo vseh površin in končni sijajni lak, ki zagotovi popolno zaščito površine.

Končni učinek je izjemen in neprimerljiv s patinami ostalih proizvajalcev, saj se pri izdelkih Maimeri Patina sproži resnična kemijska reakcija kovinskih delcev. Efekt je zato dolgotrajen in ostane stabilen skozi čas.

 

Uporaba izdelkov Idea Patina

Izdelke za posmemanje oksidiranih površin Mameri lahko uporabimo na številnih površinah: lesu, kovini, plastiki, platnu in papirju.

  1. Pred začetkom, je površino priporočljivo pripraviti z osnovo za pripravo površine. Osnova je univerzalna in primerna tako za vpojne, kot vodoodporne površine.
  2. Pustimo, da se dobro posuši in nato s čopičem nanesemo prvi sloj - izbrano kovinsko barvo. Počakamo eno uro.
  3. Čez kovinsko barvo s čopičem ali krpo nanesemo želeno patino, ki nato reagira še z mokro kovinsko barvo in na njej ustvari želeni efekt. Pustimo, da se vse popolnoma posuši (sušenje traja približno 12 ur, odvisno od vlage v prostoru.
  4. Ko je vse popolnoma suho, na koncu vedno premažemo s prozornim zaključnim lakom, ki površino popolnoma zaščiti in varuje pred zunanjimi dejavniki. Ustvarjen patina efekt je permanenten in dolgotrajen.

 

 

Dodatne informacije
SKU8018721058165
PakiranjePosamezno
Napišite vaše lastno mnenje
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account