Prozorna masa za vlivanje ali zaščito 500g - clear cast

Prozorna dvokomponentna prozorna masa, ki jo lahko uporabimo tako za vlivanje v kalupe, kot tudi debelejši zaključni sloj na izdelkih.
Akcijska cena 19,79 € Redna cena 29,59 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
0040232000553

Prozorna masa za vlivanje ali zaščito 500g - clear cast

Obe komponenti zmešamo v razmerju 1:1, dobro premešamo in počasi vlijemo ali nanesemo s čopičem. Za več podrobnosti prosim poglejte spodnji video. 

AMAZING CLEAR CAST-DVOKOMPONENTNA TRANSPARENTNA SMOLA 

NAVODILA – Amazing clear cast

Osnovne informacije: Mešalno razmerje 1:1, Čas delovanja. 30-40 minut, čas odstranjevanja iz kalupa: 18-24 ur, Čas končnega sušenja: 7 dni.

Navodila za vlivanje v kalupe:

Priprava kalupa: Amazing clear cast deluje kot lepilo se poizkuša vezati z večino podlag. Pri uporabi silikonskega kalupa medij za lažje odstranjevanje sicer ni potreben, vendar se priporoča za podaljšanje življenjske dobe vašega kalupa. Iz kalupov iz drugih materialov, kot so plastika, aluminij, lateks, poliuretan, ipd., se priporoča uporaba medijev za odstranjevanje, kot so Alumilite UMR & Stoner mold releases, ločevalni vosek in vazelin. Kalupi iz teh materialov zahtevajo uporabo teh medijev za preprečitev lepljenja mase na kalup. Za najboljše rezultate naj se izdelek uporablja na sobni temperaturi.

1. zmerite enaki količini A in B komponente.

2. Zlijte skupaj v mešalno skodelico in počasi zmešajte dokler masa ni videti enotna, pri tem temeljito postrgajte maso tudi iz strani in dna.

3. Počasi zlijte smolo po strani kalupa, da se izognete tvorjenju zračnih mehurčkov.

4. Dovolite da se suši od 18 do 24 ur (vročina in masa odločata o času sušenja izdelka – večja kot je masa, hitreje se izdelek suši in višja kot je temperatura, hitreje se izdelek suši. Opomba: tanjša območja potrebujejo več časa za sušenje.

Navodila za uporabo kot končni sloj:

Priprava za končni sloj: Očistite in zatesnite površino na katero boste vlivali pred začetkom. Poroznost površine povzroča mehurčke v Amazing clear cast. Za dosego najboljših rezultatov močno priporočamo zlitje manjše količine mase na površino in izdelavo tankega sloja z lopatico ali čopičem, pred glavnih zlitjem na površino. Les, kalupi za nakit, kovinske osnove ali opilki in skoraj vsi drugi kalupi vsebujejo zelo nizko površinsko poroznost, ki bo povzročila zračne mehurčke pri sušenju. Potrebno je premazati vse površine kalupa in predmetov pred vlivanjem mase, za preprečitev tvorjenja zračnih mehurčkov med sušenjem. Delajte v prostorih kjer ni prahu z dobro ventilacijo in temperaturo med 21 in 26,5oC. Da se smola primerno razlije in dobi enoten nivo čez celotno površino, morate nanjo vliti večjo količino mase. Za večje površine odsvetujemo vlivanje na največ 0,27m2 naenkrat. Za najboljše rezultate naj se izdelek uporablja na sobni temperaturi.

1. zmerite enaki količini A in B komponente.

2. Zlijte skupaj v mešalno skodelico in počasi zmešajte dokler masa ni videti enotna, pri tem temeljito postrgajte maso tudi iz strani in dna.

3. Počasi zlijte smolo na površino in dovolite smoli da se naravno razlije čez celotno površino.

4. Dovolite da se suši od 18 do 24 ur. Po želji se lahko doda nov sloj po 4-6 urah.

 

Napredni nasveti:

Minimiziranje mehurčkov – Po vlivanju komponente v posodico za mešanje, pustite smolo 3 minute na miru, da mehurčki preidejo na površino. Mehurčke nato s palčko pripeljite na rob skodelice in počite.

Pokanje mehurčkov po vlivanju – Po vlivanju smole počakajte približno 10 minut in posprejajte meglico izopropil alkohola čez površino s pomočjo spreja ali atomizerja. Alkohol bo počil mehurčke ob kontaktu in pustil površino gladko in svetlečo po sušenju mase.

Večkratno vlivanje – Večkratno vlivanje je lahko narejeno maksimalno na ¼ debeline, ob čakanju da se spodnji sploh vedno spremeni v gel pred dodajanjem novega. Novi sloji po 48 urah zahtevajo predhodno brušenje suhe površine in brisanje s topilom pred vlivanjem.

Prevleka robov – Za dosego enakomernega sloja na robu in površini miz lahko zajezite robove s trakom in zlijete smolo tako da se povsem izenači v jezih. Nato hitro odstranite trak in tako dovolite da se smola po robovih enakomerno razlije.

Kapljice – Pred vlivanjem uporabite vosek za premaz in tesnjenje spodnjega roba projekta za lažje odstranjevanje kapljic. Za odstranitev kapljic iz spodnjega roba  jih preprosto strgajte z ostrim rezilom kmalu po poteku časa uporabe (60-90 minut po začetku mešanja).

Pokrivnost – 454,6ml pakiranje ima prekrije približno od 0,19 – 0,38 m2.

Debelina – Vlivanje večje količine mase v enem odlitku bo povzročilo višjo temperaturo in lahko povzroči razbarvanje mase. V primeru da želite debelejši sloj močno priporočamo vlivanje v več slojih s čakanjem 4-6 ur med posameznim slojem.

Barvanje – Smolo lahko barvate z barvami za smolo Alumilite. Ne uporabljajte barv na vodni osnovi ali dodatkov za barvanje Amazing clear cast. Kakršnokoli suho polnilo se lahko doda smoli za dosego različnih videzov, kot so peščen kamen, granit in druge trde površine.

Rok trajanja – 1 leto v neodprtih posodah. Najbolje če shranjeno v suhem prostoru v škatli, zaščiteno pred direktno sončno svetlobo. Idealna temperatura skladiščenja je 21oC. Če izdelek postane meglen je bil shranjen predolgo v hladnem prostoru. Preprosto ogrejte smolo tako da embalažo držite pod toplo vodo. Pogosto pretresite embalažo, dokler masa ne postane jasna in nato uporabite kot ponavadi.

Lepljiva in mehka območja – Morebitna lepljiva in mehkejša območja so posledica nezadostnega mešanja obeh komponent. Prepričajte se, da ste izmerili enaki količini obeh mas in jih počasi in temeljito zmešali tako da je masa dobila enotno barvo in ni bilo videti posledic mešanja dveh komponent.

Delovno območje in čiščenje – izdelek je izjemno težko odstraniti iz oblačil, preprog in drugih poroznih materialov. Uporabljajte ga na delovnem območju in ne na kuhinjskih mizah, pultih ali nad preprogami. Dokler je v tekoči obliki se lahko izdelek očistiti z drgnjenjem alkohola, mineralnega špirita, acetona in drugih blagih topil.

Skladnost z FDA CFR 177.2600 – Amazing clear cast je, kadar je pravilno odmerjen, zmešan in posušen skladen standardom FDA CFR 177.2600.

Dodatne informacije
SKU0040232000553
PakiranjePosamezno
Napišite vaše lastno mnenje
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Našli smo druge izdelke, ki vam bodo morda všeč!