Kato polyclay 354g - črna

KATO POLYCLAY je profesionalna polimerna glina za izdelovanje vsestranskih unikatnih izdelkov, zaradi svoje izvrstne obstojnosti in vzdržljivosti pa je posebno namenjena izdelovanju prefinjenih detajlov.
Akcijska cena 10,04 € Redna cena 11,15 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
0031002125118

Kato masa

Kato masa je profesionalna polimerna glina in velja za najboljšo med vsemi, ter je tako primerno za najzahtevnejše ustvarjalce. Vsak izdelek iz serije Polyclay je narejen po najvišjih standardih kvalitete, sestave in lastnosti uporabe. Velja za najmočnejšo in najbolj obstojno polimerno maso. Med umetniki je priljubljena zaradi njenih odličnih delovnih značilnostih, saj se masa ne drobi in ne lepi, je enostavna za uporabo in ponuja unikatne žive barve. Namenjena je izdelavi unikatnega nakita (uhani, obeski, verižice, zapestnice), figuric, okraskov in različnih dekorativnih predmetov.

Kato masa je na voljo v 8 barvah, med katerimi so 4 tople in 4 hladne, katere skupaj sestavljajo popoln barvni krog. Z mešanjem le teh, lahko oblikujete in ustvarjate nove odtenke barv in unikatne vzorce. Prav tako je Kato masa na razpolago tudi v nevtralnih, kovinskih in koncentriranih barvah. Vse barve se lahko mešajo med seboj.

 

Delo s Kato maso

Pred začetkom dela, vam priporočamo, da Kato maso dobro pregnetene, saj postane masa mehkejša, prožnejša in lažja za oblikovanje. Maso najlažje zmehčate tako, da jo razvlečete s strojčkom ali valjarjem, ali jo pregnetene kar z rokami. Gnetite toliko časa, da dobite želeno mehkobo in strukturo, površina mase pa mora biti brez mehurčkov, gladka, mehka in sijoča. Oblikovan izdelek nato utrjujete v kuhinjski pečici. Priporočljiva temperatura za peko je 150°C, za 10-30min, odvisno od velikosti in debeline izdelka. Utrjen izdelek lahko na koncu poljubno oblikujete: rezljate, žagate, brusite, barvate ali lakirate.

Kato masa je primerna za vse tehnike uporabe, saj je njena uporaba enostavna, malenkost trša struktura pa omogoča, da je končni izdelek vzdržljiv, obstojen in trajen. Zaradi svoje prefinjene strukture je Kato masa namenjena izdelavi predvsem drobnih in manjših detajlov.

Kato polimerno maso shranjujte v suhem, hladnem in temnem prostoru. Masa se lahko začne sušiti in strjevati že pri 32°C, ko se enkrat že začenja strjevati, se ne more več preoblikovati. Shranjuje jo v plastičnih vrečkah ali dobro zaprtih plastičnih posodah.

Dodatne informacije
SKU0031002125118
PakiranjePosamezno
Napišite vaše lastno mnenje
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account