Suhi pasteli Maimeri Artisti, set - 15kos

Ekstra fini suhi pasteli, z izjemno globino in svetlostjo, ki pri risanju pustijo svilnat, žametni videz. Primerni za uporabo doma, v šoli ali v ateljeju.
32,43 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
8018721031168

Suhi pasteli Maimeri Artisti

Risanje s suhimi pasteli je ena najbolj preprostih, vendar najpomembnejših tehnik risanja. Odtenek barve pri pastelu ostane skoraj nedotaknjen in mehak, sama barva pa ni podvržena rumenenju, zaradi odsotnosti vezivnih sredstev. Pastel je tako ključni protagonist v delih brez čopičev in predstavlja način združevanja oblikovanja ter slikanja, ki je povezan z gestami in potrpežljivostjo roke umetnika. Ničesar ne more uničiti njihove neustavljive svetlosti, zaradi katere so pastelne risbe tako brezčasne.

Suhe pastele italijanskega proizvajalca Maimeri odlikujeta globina tona in njihova svetlost. Zaradi njihove kremne in mehke strukture jih lahko uporabljamo na kateri koli podlagi. Njihova kvaliteta je posledica maksimalno koncentriranih čistih pigmentov, oblikovani v mehke pastele, ki dajejo svilnat, mehak in žametni videz. Barve so zelo dobro svetlobno obstojne in popolnoma pokrivne. Odtenki se med seboj enostavno mešajo. Če pastelom dodamo terpentinovo olje, lahko dosežemo visoko transparentne barve in nenavadne učinke.

Uporabljamo jih lahko v šoli, doma ali v ateljeju. Odlični so za risanje v različnih tehnikah, priljubljeni pa pri ilustriranju, portretiranju, risanju tihožitij, ipd. Zaradi svoje krhkosti je potrebno po končanem risanju pastele zaščititi s posebnim fiksativom za pastele.

 

Dodatne informacije
SKU8018721031168
PakiranjeKomplet
Napišite vaše lastno mnenje
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account