Set suhih pastelov Schmincke - 15 kos

Ročno izdelani pasteli z vsebnostjo najbolj finih umetniških pigmentov v izjemni koncentraciji, z minimalno vsebnostjo veziva in z odlično svetlobno odpornostjo. Za najboljše rezultate in popoln užitek ob ustvarjanju s to stoletja staro tehniko. Pasteli v setu: 001 - D bel, 002 - D permanentno limonino rumen 1, 004 - M permanentno temno rumen 3, 032 - H rjavi oker, 022 - D angleško rdeč, 040 - D cinober, 045 - D madder lake, 059 - H temno vijoličen, 064 - H kobalt moder ton, 063 - B temni ultramarin, 077 - M majsko zelen, 077 - D majsko zelen, 036 - D Vandyke rjav, 095 - O hladno siv, 097 - D globoko črn.
49,13 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
4012380190703

Suhi pasteli Schmincke

Risanje s temi finimi ekstra suhimi pasteli vas bo popeljalo nazaj vse do nastanka barv in resnične izkušnje umetniškega slikanja in ne le preprostega risanja. Pasteli vsebujejo le najbolj čiste, srednje fino mlete, pigmente v najvišji možni koncentraciji. Vezivo je tako dodano le v minimalni količini, da še zagotavlja stabilno obliko. Zaradi teh lastnosti in posebnega recepta izdelave se med proizvodnjo ne uporablja težkih proizvodnih naprav.

Serijo sestavlja kar 400 barv, 75 izmed teh je na voljo v 5 različnih tonih (D – čista barva; B – čista barva z dodatkom črne; H, M in O – čista barva z različnimi količinami dodane bele barve), celoten asortiment pa zaokroža še 10 sivih tonov, 5 posebnih temnih tonov, srebrn in zlat pastel, 2 črna tona, bel pastel in 5 posebnih perla tonov pastelov za posebne učinke. Slike s pasteli bodo po slikanju ostale občutljive, zato jih je potrebno zaščititi s primernim fiksativnim lakom.

Suhi pasteli Schmincke so izredno mehki, njihova mehkoba omogoča čudovite goste nanose, njihova ekstremno visoka koncentracija pigmentov pa se odraža v izrazitih in intenzivnih barvah. aradi zagotavljanja najvišje kakovosti, velik del proizvodnje poteka ročno in po posebnih receptih. Posebne preše, pregneteno testo oblikujejo v obliko okroglih palčk, ki jih nato ročno izrežejo. Mokre palčke se morajo nato sušiti 8 dni, preden jih ročno zavijejo v embalažo. Pasteli so na koncu oblikovani v obliki okroglih palčk, s premerom približno 11mm in dolžino 67mm. To je drag proces, ki vzame veliko časa, vendar je edini način, ki zagotavlja takšno raven kvalitete.

Več o Schmincke pastelih, njihovi izdelavi in uporabi, si lahko ogledate tudi na spodnjih posnetkih:

Dodatne informacije
SKU4012380190703
PakiranjeKomplet
Napišite vaše lastno mnenje
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account