Schmincke fiksativ za svinčnik in oglje - 350ml

Alkoholni fiksativ za oglje in svinčnik na osnovi šelaka in sintetične smole, z zelo veliko močjo fiksiranja. Z manjšo količino lahko fisksiramo tudi pastele ampak je možno da s tem povečamo intenzivnost barv. Izdelek ne vsebuje plina zato je za nanos potrebno pritiskanje razpršilke. Angleški naziv: Schmincke fixative for charcoal and pencil, AEROPUMP - 50 310
14,48 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
4012380032492

Schmincke fiksativ za svinčnik in oglje

Alkoholni fiksativ za oglje in svinčnik na osnovi šelaka in sintetične smole, z zelo veliko močjo fiksiranja. Fiksativ je brez barve, se hitro suši in ne rumeni. Izdelek je močnejši od fiksativov za pastele a lahko z manjšo količino fisksiramo tudi pastele, toda obstaja možnost da s tem povečamo intenzivnost barv. Izdelek ne vsebuje plina zato je za nanos potrebno stalno pritiskanje razpršilke.

Pred uporabo pretresite. Pred dejansko uporabo, je izdelek vedno priporočljivo preizkusiti. Fiksirajte na sobni temperaturi s konstantim pritiskom in premikanjem pločevinke iz ene strani v drugo in odzgoraj navzdol, iz razdalje približno 40cm, iz vertikalnega ali rahlo poševnega položaja na suho površino.Smer spreja vedno spremenite izven površine umetniškega dela. Nivo sijaja je odvisen od vpojnosti površine, risarske tehnike in debeline nanosa. Kasnejše fiksiranje risbe narisane z materiali z nizko količino veziva (kot sta oglje in svinčnik), lahko povzroči znatno potemnenje risbe. Pogosta uporaba velike količine fiksativa lahko povzroči tudi izgubo intenzivnosti slike.

Zamašene pršilke najlažje očistite z alkoholom/etanolom, stekleničko s preostalim izdelkom shranite v hladnem in suhem prostoru. Lak ne nudi dodatne UV zaščite, zato uporabite kvalitetnih in dobro svetlobno odpornih barvah.  

Dodatne informacije
SKU4012380032492
PakiranjePosamezno
Napišite vaše lastno mnenje
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account