Schmincke univerzalni fiksativ - 400ml

Fiksativ namenjen zaščiti del različnih slikarskih in risarskih tehnik, kot na primer risanje s pasteli, ogljem, svinčnikom, slikanje z akvareli, gvašem ali grafične printe. Angleški naziv: Schmincke universal fixative, AEROSPRAY - 50 401
17,04 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
4012380101457

Schmincke univerzalni fiksativ

Fiksativ za umetniška dela številih slikarskih in risarskih tehnik, na osnovi visokokakovostnih sintetičnih smol raztopljenih v alkoholu z UV zaščito. Fiksativ je brez barve, se hitro suši in ne rumeni.

Pred uporabo pretresite. Pred dejansko uporabo, je izdelek vedno priporočljivo preizkusiti. Vmesni fiksativ za oglje in svinčnik (da se lahko preslikajo z oljnimi barvami) in končni fiksativ za oglje, svinčnik in pastel, ki se lahko uporablja tudi za akvarel, gvaš, linotisk in tudi inkjet printe, art printe in fotografije. Fiksirajte na sobni temperaturi s konstantim pritiskom in premikanjem pločevinke iz ene strani v drugo in odzgoraj navzdol, iz razdalje približno 30-40cm, iz vertikalnega ali rahlo poševnega položaja na suho površino. Smer spreja vedno spremenite izven površine umetniškega dela. Nivo sijaja je odvisen od vpojnosti površine, risarske tehnike in debeline nanosa. Kasnejše fiksiranje risbe narisane z materiali z nizko količino veziva (kot sta oglje in svinčnik), lahko povzroči znatno potemnenje risbe. Pogosta uporaba velike količine fiksativa lahko povzroči tudi izgubo intenzivnosti slike.

Zamašene pršilke najlažje očistite z alkoholom/etanolom, stekleničko s preostalim izdelkom shranite v hladnem in suhem prostoru.   

Dodatne informacije
SKU4012380101457
PakiranjePosamezno
Napišite vaše lastno mnenje
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account