Pozdravljeni, tokrat sem z vami ponovno Simona in vam maham iz morja.

Za tokratni projekt sem s seboj na pocitnice vzela nekaj Pentart barv, ki so prav prirocne za pocitnisko ustvarjanje in ne zasedejo veliko prostora.

Ostali material sem pa poiskala kar na plaži. :)

kaktusi_iz_kamenja

 

Uporabila sem:

Pentart mat akrilne barve  

Pentart sijajne akrilne barve 

Maimeri akrilna barva bela mat

Penasti čopič

Ploščati Viva Decor čopiči 

Okrogel čopič št 0 

Pentart 3D pesek - mala zrna

Silikonska vroča pištola 

Islandski mah 


kaktusi_iz_kamenja

1.Na plaži sem nabrala nekaj kamnov primernih oblik - okrogle, ovalne, podolgovate, ploščate. V bistvu je bilo toliko lepih, da sem se kar težko odločila med vso  izbiro. ;) Nabrala sem tudi nekaj kosov naplavljenih palic - za to vam priporočam, da izberete kakšno ne preveč obiskano plažo. Kamne in palico sem skrtačila in umila s sladko vodo.

2. Pripravila sem si barve  - ker sem s seboj vzela le nekaj barv, sem si večino zelenih odtenkov namešala kar v starem plastičnem pokrovu od sladoleda.

3. Kamne najprej pobarvamo na eni strani ter pustimo, da se barva posuši (približno 30 minut), nato jih pobarvamo še na drugi strani.

kaktusi_iz_kamenja


4. Na naše zelene kamne sedaj narišemo bodice z črno in belo barvo z okroglim čopičem št. 0. Pri pikicah si lahko pomagamo tudi z zobotrebcem. Počakamo, da se barva posuši.

kaktusi_iz_kamenja


5. Ko čakamo, da se barva posuši vzamemo par majhnih podolgovatih/okroglih kamenčkov in jih pobarvamo na roza in rumeno. To bodo naši kaktusovi cvetki.

6. Pripravimo si palico ter jo s spužvastim čopičem narahlo pobarvamo z belo mat barvo (sama imam rada Maimeri akril v tubi).

kaktusi_iz_kamenja


7. Na našo palico umestimo kaktuse ter jih prilepimo s silikonsko pištolo.

8. Kaktusom z vročim silikonom prilepimo roza in rumene "cvetove".

9. Okoli kaktusov dodamo za dekoracijo malo islandskega mahu v bež barvi (prilepimo s silikonom).

10. Prilepimo par okroglih kamenčkov.

11. V vdolbinice palice stisnemo nekaj vročega silikona in preko posujemo Pentartove 3D pesek (mala zrna)

kaktusi_iz_kamenja


To je tudi super poleten projekt za otroke - moj sin ga je poimenoval "Puščava" in skupaj z menoj pridno barval kamenčke na zeleno. ;) . Imela sva pa tudi še eno pomočnico, ki je nadzirala delo. ;)

kaktusi_iz_kamenja