Današnji četrtek sem ponovno z vami, Simona. Mesec junij je ponavadi močno šolsko obarvan - zadnji testi, spraševanja, pričakovanje počitnic in nastopov otrok ob koncu šolskega leta. Pa seveda mini darilc v zahvalo učiteljicam za njihovo celoletno delo in trud.

Pripravila sem vam foto navodila za izdelavo lične spominske škatlice s fotografijami - majhna pozornost za učiteljice in vzgojiteljice ob koncu šolskega leta.

 

simonino_porocno_vabilo

Uporabila sem:

- osnovo za škatlico presenečenja,

- bel šeleshamer,

- bel fotokarton,

- scrapbooking papir,

- izrezke iz lepenke Scrapiniec: mini zvezdice, vrt in srčki,

- rezalone šablone Sizzix: vrtno cvetje, krogi in kvadrati,

- Foamiran liste,

- mini pestiče,

- set fotopolimernih štampiljk ART Butik: prijateljstvo in rojstni dan,

- blazinica Distress Ink - peacock feathers in black soot,

- orodje za senčenje,

- embossing orodje,

- grelna naprava,

- Sizzix Big Shot Plus,

- plošča za prepogibanje in

- tekoče lepilo.


1. Najprej vzamemo našo osnovo za škatlico. Sestavljena je iz zunanje osnove, treh notranjih dodatnih listov in pokrova. S pomočjo plošče z utori zapognemo vse stranice, kot imajo zakazano. Zunanji osnovi sem odrezala vmesne povezovalne kose (med posameznimi stranicami) - le zaradi tega, da bo zložena škatlica manj "natlačena" in ker mi je osebno takole ljubše.

2. Pripravimo si scrapbooking papir in ga narežemo na takšne kose, da bomo z njimi oblepili notranje in zunanje liste naše škatlice.

3. Potrebujemo:

- zunanjo osnovo: 8 kosov 8,5x8,5cm,

- notranje liste: 8 kosov 8,5x7,5 cm, 8 kosov 8,5x6,5 in 8 kosov 8,5x5,5 cm,

- sredino 1 kos 5,5x5,5cm in

- pokrov 1 kos 9x9 cm in 4 kosi 9x2,5 cm (stranice).
 

simonino_porocno_vabilo

 

4. Izrežemo vse potrebovane kose scrapbook papirja.

5. Vse izrezane kose po robovih nežno osenčimo z modro blazinico Distress - Peacock Feathers.

6. Osenčene papirje nalepimo na našo osnovo za škatlico, nato pa vse kose škatlice sestavimo oz. zalepimo s tekočim lepilom (na največji kos prilepimo manjšega in tako naprej) ter sestavimo pokrov.

 

simonino_porocno_vabilo

 

7. Ko imamo osnovo za našo škatlico sestavljeno in oblečeno v scrapbook papir, začnemo z dekoriranjem. Pripravimo si fotografije in različne šablone primernih dimenzij. Uporabila sem kvadrate, kroge in pravokotnike. Nekatere fotografije sem obrezala s šablonami, nekatere pa kar z rezalnikom papirja.

8. Obrezane fotografije začnemo lepiti v vse notranje prostorče naše škatlice. Nalepimo jih na zunanjo stran škatlice, na vrhnjo stran najmanjšega vložka in pokrov.

9. Pripravimo si natisnjene opise fotografij (obrezane), Scrapiniec dodatke iz tanke lepenke ter razne druge napise. Nalepimo jih k pripadajočim fotografijam.

 

simonino_porocno_vabilo

  

10. Iz foamiran pene s Sizzix strojčkom in šablonami izrežemo rože.

11. Na robovih jih nežno osenčimo z barvnimi blazinicami Distress.

12. Več plasti foamiran rož sestavimo skupaj, jim dodamo pestiče, ter jih oblikujemo s pomočjo grelne pištole ali likalnika.

 

simonino_porocno_vabilo

  

13. Počasi dekoriramo vse notranje liste naše škatlice s pripravljenimi natisnjenimi napisi, dodatki iz lepenke in rožami iz foamiran pene.

 

simonino_porocno_vabilo

  

14. Pripravimo si fotopolimerne štampiljke ART Butik s slovenskimi napisi ter jih odtisnemo na bel šeleshamer. Izrežemo z različnimi šablonami in dodamo v notranjost škatle, k fotografijam.

15. Prav tako v notranjost škatlice k fotografijam odtisnemo majhne štampiljke, ki jih najdemo na slovenskih polah - zvezdice, puščice, srčke, vejice, ...

16. V kolikor želimo, lahko notranjost škatlice še okrasimo z različnimi izrezki, gumbki, perlicami, rožami, bleščicami, ... Možnosti je praktično neskončno.

 

simonino_porocno_vabilo

  

Tole pa je dokončana spominska škatlica s fotografijami - majhna pozornost za učiteljico - šolsko leto v slikah in nekaj besedah. V njej je prostora za 24 majhnih fotografij.

Slika pa pove 1000 besed. ;)
 

simonino_porocno_vabilo