Pozdravljeni, glede na to, da se je začela šola, sem za današnji projekt izbrala nekaj šolskega. Iz preprostih oblik sem izdelala ljubka knjižna kazala, ki bodo popestrila otroško branje. Tako bodo vedno vedeli, kje so ostali pri branju svoje najljubše pravljice. Za najbolj ustvarjalne, pa sem dodatno pripravila še mini beležko, ki se jo izdela na isti način. :)  

 

Material, ki sem ga uporabila:

 

   

1. Za vsa tri kazala si najprej narežemo vse oblike, ki jih izrežemo iz različnih barv fotokartona. Najbolj enostavne oblike izrežemo s škarjami, srca in krog pa lahko starši izrežete s pomočjo scrapbooking strojčka. 

Za lisičko izrežemo: oranžen trak 4x15cm, bež trak 3x10cm, 2x rob kroga, očke in glavo.

 

Glavo lisičke naredimo tako, da izrežemo kvadrat velikosti 7x7cm in odrežemo prvo ušesa (kot kaže slika). Nato odrežemo še levi in desni rob.

 


2. Za ježka izrežemo: temno rjav trak 4x15cm, svetlo rjav trak 3x10cm, narezljan oval (izrežemo s cikcak škarjami), svetlo rjavo srce in oči.

 


3. Za mušnico izrežemo: bež trak 3x15cm, tri rdeča srca, nekaj manjših belih krogov in eno nepravilno obliko.

 


4. Preden vse skupaj zalepimo, širšemu traku še izrežemo tačke. Zalepimo in dobimo tri ljubka knjižna kazala.

  
  

 


5. Na enak način lahko izdelate tudi mini beležko. Izrežete oblike, potrebne za izdelavo lisičkine glave in zalepite skupaj. Bazo pripravite tako, da izrežete pravokotnik širine 8cm in dolžine 19cm. Tega razdelite na glavne dele (prikazano na sliki).

 

Prepognite, prilepite samolepilne listke in dodajte samolepilni ježek, ki bo beležko zapiral.


6. Prilepite še glavo in rep. Končano!

 

 


Včasih lahko iz preprostih osnovnih oblik, sestavimo prikupne motive. Moji danes so bili bolj jesenski, vi pa lahko vedno naredite vaše najljubše živali, rastline ali predmete. Veselo ustvarjanje želim!