Kaja iz ustvarjalnice Kajcyika crafts je danes za vas pripravila rojstnodnevno čestitko, na kateri je pokazala kako preprosto je lahko maskiranje! :)

rojstnodnevna_voscilnica

  

Preden sem začela z izdelavo sem si pripravila nekaj stvari, za katere sem vedela, da jih želim uporabiti.

Jane's doodles štampiljke - Torta

Papermania - Samolepilne zvezdice

X-cut - Podlaga A3, Narezljani krogi

Distress ink - Shaded lilac, Dusty concord, Black soot, Mustard seed

Ranger - Fin bel embosing prah

rojstnodnevna_voscilnica


VOŠČILNICA:

 

1. Vedela sem, da si kot osrednji element želim uporabiti Jane's doodles štampiljke imenovane Torta, samolepilne zvezdice in pa samolepilne lističe.

  

rojstnodnevna_voscilnica

 

2. Najprej sem naredila ozadje in za to sem potrebovala samolepilne lističe. Iz kompleta sem na enkrat odlepila približno 5 lističev, ki sem jih nato s pomočjo rezalnika za papir razrezala v trakove. Odrezala sem konec z lepilom in tako sem dobila lepljive trakove, ki so vsi enake širine saj sem jih rezala vse na enkrat. To sem ponovila dva krat, tako da sem na koncu dobila 10 trakov. 

  

rojstnodnevna_voscilnica

 

3. Z njihovo pomočjo sem nato zamaskirala ozadje. Trakove sem diagonalno nalepila na debelejši bel papir. Pomagala sem si s črtasto mrežo na moji podlagi in to je pripomoglo k temu, da je med vsemi črtami enak razmik.

  

rojstnodnevna_voscilnica

 

4. Odločila sem se, da bom senčila z vijoličnimi odtenki, zato sem si pripravila distress blazinici v barvah Shaded lilac in pa Dusty concord. Kot po navadi sem senčila z krožnimi gibi in pri menjavi barv poskrbela, da imam dovolj prekrivanja, da menjava izgleda gladka. Na koncu sem za še večji efekt dodala še malo črne barve Black soot.

  

rojstnodnevna_voscilnica

 

5. Vse skupaj sem nato poškropila z belo tempero, da sem dobila nekoliko bolj zanimivo ozadje. Ko se je barva posušila, sem odstranila trakove in s tem razkrila prečudovite maskirane črte.

  

rojstnodnevna_voscilnica

 

6. Na akvarelni papir sem za tem odtisnila torto iz prej omenjenega Jane's doodles seta in jo pobarvala z distress blazinicami, ki smo jih uporabili pri senčenju. Dodala sem le še rumeno barvo Mustard seed s katero sem pobarvala plamene sveč.

  

rojstnodnevna_voscilnica

7. Odločila sem se, da torto postavim na belo podlago, zato sem izrezala bel narezljan krog. Za napis sem izbrala črno podlago, zato sem vse skupaj nanjo embosirala s finim belim embosing prahom.

Vse kar je bilo treba še storiti je bilo, da vse skupaj prilepim na osnovo.  Za nekoliko več dimenzije sem torto dvignila s penastim trakom, ostalo pa sem prilepila direktno na podlago. Čisto na koncu sem okoli torte dodala še nekaj zvezdic v sivi barvi in čestitka je bila s tem končana.

Končni izdelek izgleda takole:

  

rojstnodnevna_voscilnica