Kornelija Brecl

Vsa leta, od rane mladosti se je ukvarjala z ustvarjanjem in oblikovanjem.

Intenzivneje se je začela ukvarjati s slikarstvom na srednji pedagoški šoli, kjer ji je bil štiri leta mentor akademski slikar prof. Zmago Jeraj. V tretjem in četrtem letniku ji je bila na šoli dvakrat podeljena Prešernova nagrada za izvirna likovna dela. Tu je imela leta 1987 tudi svojo prvo samostojno razstavo.

V času študija se je srečala s klekljano čipko in našla nov izziv na področju oblikovanja. Leta 1993 je prejela naziv mojster domače obrti na področju klekljane čipke. Že naslednje leto jo najdemo v knjigi dr. J. Bogataja, Mojstrovine Slovenije, med osmimi najboljšimi slovenskimi klekljaricami. Začela je oblikovati svoje lastne kreacije, ki jih je razstavljala samostojno in skupinsko doma in v tujini,  dvakrat celo v ZDA. Zanje je prejela številne pohvale in nagrade. Zaradi njenega obsežnega znanja na področju čipk ( klekljanje, occhi, filiranje,  kvačkanje, pletenje,… ) je imela že več predstavitev in predavanj.

Mehkoba voska ter toplota in svetloba plamena sta ji postala novi izziv. Leta 1998 je prejela še naziv mojster umetnostne obrti za unikatno krašene sveče. Tudi na tem področju se lahko pohvali s številnimi razstavami.

Kljub povsem drugačnem študiju, jo je umetniška ustvarjalnost vedno spremljala. Danes ustvarja kot samostojna ustvarjalka, ki se lahko pohvali z že več kot 40 samostojnimi in skupinkimi razstavami.

 

NEKAJ NJENIH IZDELKOV:

        

  


   

TANJINE DELAVNICE:

Za izbrano kategorijo/iskanje ne najdemo primernih izdelkov.