Srečko Molk

Srečko Molk je mlad in zelo uspešen oblikovalec nakita iz lesa. Lepota lesa, neomejene možnosti, ki jih ta ponuja ga navdušujejo že od otroštva. Že kot majhen deček je pri delu opazoval strica in vedel, da želi svoje življenje posvetiti takšni vrsti umetnosti.

»Ko se za trenutek ustaviš in pustiš naravi, da te napolni s svojo močjo, takrat se zgodi magija. Prav linije, barve in vsa druga lepota ujeta v lesu so dragulji, ki me navdihujejo in pri ustvarjanju usmerjajo. Pri oblikovanju nakita pri katerih prevladujejo po eni strani mehke, skoraj baročne linije in po drugi linije z močno geometrijsko razsežnostjo, se prepuščam lesu, ta me vodi, usmerja in tako dovoljuje, da sproti odkrivam njegov potencial. Končni izdelek je tako zmeraj nepredvidljiv.« pravi Srečko.

Nakit s svojo unikatnostjo in vizionarskim dizajnom utelešča neminljivo eleganco in hkrati prestopa v polje umetnosti. Modni dodatki in nakit so namenjeni posameznikom z občutkom za okolje in estetiko. Ustvarjeni so za vse tiste, ki cenijo ročno izdelan, visokokvaliteten nakit s pridihom minimalizma in umirjenosti. Izdelki, ki nosijo ime Srečko Molk so v večini ustvarjenih iz lesa najdenega na tleh oz. iz lesa, prejetega v dar.

 Več o njegovem življenju in delu si lahko ogledate na njegovi spletni strani: www.sreckomolk.com

NEKAJ NJEGOVIH IZDELKOV:

 

 


  

SREČKOVE DELAVNICE:

Za izbrano kategorijo/iskanje ne najdemo primernih izdelkov.