Tanja Stokin

Tanja pravi, da je po očetu podedovala nekaj iznajdljivosti, po mami pa se še vedno uči natančnosti. Odlična ustvarjalka in oblikovalka nakita iz žice deluje pod umetniškim imenom Zojani.

Po tem, ko je očetu  »izropala« delavnico, se je lotila izdelovanja nakita. Ta ljubezen je čisto njena. Dolgo let je zase in prijateljice izdelovala nakit iz polimerne gline, vse dokler se ni pobliže spoznala z žico in ugotovila, da je to material, s katerim lahko uresničuje svoje ideje. Od takrat je ne izpusti iz rok, pravi, da je to njena meditacija, strast, ljubezen na prvi dotik.

Rada izdeluje velike, močne ter bogate kose nakita, po drugi strani pa jo zelo zanima tehnika filigrana, kjer pridejo do izraza majceni detajli, ki jih poskuša prenesti v žico. Njena velika želja je, da bi se naučila izdelovati čisto pravi filigran. Njen vidnejši kos je krona, ki jo je izdelala za miss Earth Slovenije in komaj čaka novo priložnost, da bi se lotila izdelave nove krone, saj ima v glavi že nove ideje in novo znanje, ki bi ga lahko uporabila, da bi izdelala boljšo verzijo.

Od nekdaj sanja o svojem prodajano-ustvarjalnem ateljeju, takšnem, kjer jo bodo ljudje lahko tudi opazovali pri njenem delu, si ogledali njene izdelke in naročili kos po svojih željah. Po horoskopu škorpijonka, trmasta pa kot bikec in zase pravi, da jo poleg vzpodbud prijateljev, družine in okolice, ravno to žene naprej, saj je tako vztrajna, da ne bo popustila, dokler njene sanje ne postanejo resničnost.

 

NEKAJ NJENIH IZDELKOV:

      

  


   

TANJINE DELAVNICE:

Za izbrano kategorijo/iskanje ne najdemo primernih izdelkov.