Vilte Kazlauskaite

Poezija vlaken, filc in moda, interior in umetnost. Slogan, ki spremlja priznano ustvarjalko Vilte Kazlauskaite in ki odlično opiše eleganco njenega dela in izdelkov.

Blagovna znamka Vilte, za katero stoji umetnica Vilte Kazlauskaite, navdušuje s tehnikami polstenja vse od leta 2006. Specializirana je v inovativnem in modernem polstenju, ki ga realizira skozi širok nabor naravnih materialov.

Vilte Kazlauskaite je umetnica, ki svoje izdelke in delo predstavlja po vsem svetu, avtorica knjige o polstenju "Veltinis", finalistka mednarodnih tekmovanj, avtorica razstav in tudi uspešna voditeljica delavnic s področja polstenja po Evropi, Ameriki in Avstraliji. 

Viltino ustvarjanje razkriva široko vsestranskost volne. S kombinacijo različnih materialov ustvarja dizajne, ki so zračni, lahki, prefinjeni in čutni. Vsi njeni izdelki so unikatni, saj nikdar ne ustvari dveh popolnoma enakih vzorcev.

Pri izdelavi polstenih izdelkov uporablja naravne, po možnosti ekološke in trajnostne materiale. Uporablja volne različnih pasem ovac in drugih živali, ki ga v tehniki “nuno" združuje s svilo, lanom in drugimi naravnimi materiali s tem pa razkriva vsestranskost volne in raznolikosti njenih lastnosti. Njeni izdelki so lahko tanki, transparentni in lahki ali pa kontrastno težki in gosti.

Vse procese pri polstenju Vilte opravlja sama - nabava materialov, pranje surovine, predenje, oblikovanje in polstenje, celo barvanje. Zagovarja namreč uporabo naravnih barvil, včasih najde celo rastline, ki so primerne za barvanje.

Več o njenem delu najdete na spletni strani: http://vilte.net/

 

NEKAJ NJENIH IZDELKOV:

      

 


  

VILTINE DELAVNICE:

Za izbrano kategorijo/iskanje ne najdemo primernih izdelkov.