By Mare

Marija, ali kot jo kličejo Mare, je po stroki diplomirana ekonomistka, ki je zaključila univerzitetni študij menedžment turizma v Opatiji. Trenutno živi in deluje v Novigradu, Zadar.

Zase lahko reče, da je vedno koketirala z modo in dizajnom. Že kot srednješolka je rada pletla zapestnice in predelovala svoje obleke, kasneje pa je vodila studio za notranjo opremo in prodajo pohištva.

Sedaj se že dve leti aktivno ukvarja z izdelavo nakita in torbic, njena zgodba pa se je naključno začela leta 2013, ko je zaradi operacijskega posega morala mirovati. Ker je njen mož ribič, je svoje znanje preizkušala na njegovih vrveh, namenjenih za ribolov. Čas si je tako krajšala s pletenjem zapestnic za svoje otroke in njihove prijatelje, njeno število kreacij pa se je vztrajno povečevalo.

Skozi zgodbo so jo močno podpirale prijateljice, ki so bile tudi njene največje promotorke in podpornice pri nastanku znamke »by Mare«, ki združuje njeno ime in asociacijo na morje.

Nakit izdeluje izključno iz vrvi, ki se uporabljajo pri ribolovu. Uporablja tehnike klasičnih vozlov in macrame pletenine, ki jih kombinira s perlami, poldragimi kamni, blagom, usnjem in čipko.

Na spodnjih slikah si lahko ogledate nekaj njenih izdelkov.

    


DELAVNICE BY MARE:

View as Mreža Seznam

4 Items

per page
Naraščajoče/padajoče
View as Mreža Seznam

4 Items

per page
Naraščajoče/padajoče