Robert Lisac

Tiste aktivnosti, pri katerih človek pozabi na čas, hrano in okolico, so tiste, ki jih človeška duša začuti kot svoje in po katerih vedno znova hrepeni

Pri meni je ena takšnih aktivnosti gotovo umetniško ustvarjanje. Odkar sem leta 2004 naredil svoj prvi mozaik, mozaično mizo, sem se postopno vedno bolj poglabljal v to starodavno umetnost, ki omogoča moji domišljiji, da se izraža na nešteto načinov.

Na začetku sem ustvarjal le zase, kasneje tudi za druge. Ko sem začutil, da imam dovolj znanja, da lahko poučujem druge, sem se lotil tudi tega, kajti neizmerno uživam v vlogi pedagoga. Na področju mozaičarstva pa je rezultat učnega procesa na koncu delavnice zelo viden in opazen – mozaik tečajnika. Ko vidim navdušene, nasmejane in ponosne obraze tečajnikov in seveda njihove mojstrovine, se začenjam zavedati, kako blagoslovljen sem, ko mi je dano delati točno to, kar me izpolnjuje.

Moja velika želja je, da bi z mozaiki nekoč okrasil kakšno vas, morda Orle, kjer živim, ali kakšno ulico, večje stene, da se lahko popolnoma mozaično »zdivjam«.

Nekaj njegovega ustvarjanja si lahko ogledate tudi na spodnjih slikah.

  

         

 


 

ROBERTOVE DELAVNICE:

View as Mreža Seznam

1 Item

per page
Naraščajoče/padajoče
View as Mreža Seznam

1 Item

per page
Naraščajoče/padajoče