Antonija Gospić

Antonija Gospić

Oblikovanje iz žice brez meja! Kreativna delavnice je namenjena vsem, ki bi radi svoje ročne spretnosti izboljšali, pri tem pa se naučili še skoraj vseh trikov ne odlašajte sin si rezervirajte termin takoj ko bo mogoče!

Pri Antoniji se bodo izdelovale mojstrovine, kot jih nosijo kraljice !


Delavnice z Antonija Gospić

Antonija Gospić je znana oblikovalka nakita iz Zadra.

Nakit z žice izdeluje že od svojega 13. leta, zadnja štiri leta pa jo navdihuje steklo, za kar se je specializirala v steklarski šoli Abate Zanett v Muranu in v Dublinu na College of Arts and Crafts. Nosi tudi naziv steklarske mojstrice, šolanje je opravila pri hrvaški Obrtni zbornici.

Zaposlena je v Muzeju antičnega stekla v Zadru, kjer deluje kot izdelovalka spominkov s pomočjo fuzije stekla, pihanja stekla in izdelovalka steklenih korald (lampwork). Njeni izdelki so poželi vrsto nagrad, najvidnejša je zlata medalja na mednarodnem sejmu ARCA 2012 in priznanje »Plavi cvijet« hrvaške turistične zveze za najboljši spominek hrvaškega primorja 2012.

Pri oblikovanja uporablja mnogo različnih materialov ko so kovine (baker, medenina, srebro), poldrage kamne zelo pogosto pa steklo, katerega oblikuje sama. Njen najljubši medij je žica, s katero s tehniko ovijanja in pletenja ustvarja čudovite vzorce.

Vsi njeni izdelki so unikati, najdemo jih v kolekcijah eminentnih lastnikov kot sta švedska kraljica Silvia in malezijska sultanka Haminah Hamidun.


Za izbrano kategorijo/iskanje ne najdemo primernih izdelkov.