Donna Kato

Donna Kato

Udeleženci kreativnih delavnic bodo z zvezdo oblikovanja iz polimerne gline, cenjeno gostjo iz ZDA, Donno Kato, izdelovali mojstrovine iz polimerne gline KATO CLAY.

Pod strokovnim vodstvom bodo nastali različni elementi: obeski, verižice, broške in prstani, razkritih bo mnogo skrivnosti ene najbolj iskanih in izkušenih učiteljic polimerne gline.


Delavnice z Donno Kato

Z velikim veseljem vam bolje predstavljamo zvezdo letošnjega Kreativnega tedna, Donno Kato.

Donna živi s svojim možem Vernon v Rocky Mountains, v okolici Colorado Springsa. Družbo jima dela šest konjev (Ciara, Paloma, Mateo, Jack, Penny and Coco), dva psa (Doc and Zoe) najbolj prisrčen črn maček na svetu, Ditto.

Za Donnino kariero je v bistvu krivo njeno odlašanje. Kot zaposlena v Kemper Enterprises je bila zadolžena, da najde demonstratorja za bližajoči se šov. Ker je bila prepozna in ni bilo nikogar več na voljo ni imela druge izbire kot da nalogo opravi sama. Njena prirojena lastnost, da zmore vse, ji je pomagala odkriti svoj skriti talent do demonstriranja in ljubezni do poučevanja. Kot veliki ljubiteljici polimerne gline je bil uspeh položen v zibelko. Leta 1994 je Donna s svojo svakinjo odprla majhno trgovinico s perlicami v Chicagu, vendar je kmalu ugotovila, da je ideja imeti trgovino dosti privlačnejša od resničnosti, zato sta trgovino tudi hitro zaprli.

Od takrat je Donna sodelovala z vsemi proizvajalci polimerne gline: Cernit, Polyform, Fimo, zadnjih 10 let pa ima v sodelovanju z Van Aken International, svojo blagovno znamko za Kato Polyclay. Veselimo se z vsemi, ki boste del njenih mojstrovin!


Za izbrano kategorijo/iskanje ne najdemo primernih izdelkov.