Marijan Mirt

Marijan Mirt

Marijan bo vodil dve delavnici; kiparsko in otroško delavnico, namenjeno staršem.

Profesionalni kipar in slikar bo vodil kiparsko delavnico, kjer bodo udeleženci iz hitrosušeče modelirne mase Fimo Air izdelali skulpturo in jo kasneje tudi patinirali do avtentičnega videza brona. Bistvo druge, otroške delavnice za starše, je prikaz metod ustvarjanja in motivacije otrok k likovnem in kiparskem ustvarjanju. Uporabljali bomo Fimo modelirne mase.


Delavnice z Marijanom Mirtom

Podpredsednik DLUM, magistriral na Akademiji likovnih umetnosti v Zagrebu iz edukacije likovne kulture, za svoja dela prejel številne nagrade in priznanja. Ukvarja se s slikarstvom, kiparstvom in grafičnim oblikovanjem, razstavljal na 19ih samostojnih likovnih razstavah in mnogih skupinskih doma in v tujini.

Med najvidnejše dosežke spadajo nedvomno izdelava protokolarnega darila, kipa za Eurobasket 2011, osem javnih skulptur, od katerih najpomembnejša stoji v Rusiji v mestu Penza. Eno izmed njih najdemo tudi v Mariboru in sicer “Pet organskih nevarnosti”, ki je ena najbolj obiskanih in fotografiranih javnih skulptur v mestu. Skulptura je uvrščena v publikacije, ki reprezentativno predstavljajo mesto (Najlepša mesta Slovenije, Svet knjige; Maribor 50 nepozabnih doživetij v mesti in okolici avtorja Jurija Pivke;…)


Za izbrano kategorijo/iskanje ne najdemo primernih izdelkov.