Dan Cormier

Dan Cormier svetovno znan oblikovalec nakita iz polimernih mas prihaja iz Kanade. Danes kot profesionalni umetnik, učitelj, avtor in izumitelj poučuje in organizira delavnice po celem svetu. V polimerni glini išče nove izzive ter inovativne ideje, njegovi izdelki pa so rezultat natančnega oblikovanja. 

Začetki njegovega ustvarjanja segajo v 90-ta leta, več kot 20 let kasneje pa Dan še vedno ustvarja in raziskuje. Svoja dela, projekte in znanje deli tudi v knjigah in številnih mednarodnih revijah. Njegovo delo je del projekta polimerne kolekcije, v prvem muzeju polimernega ustvarjanja v ZDA.

S partnerico sta oblikovala svojo linijo orodji in pripomočkov pod imenom »The Cutting Edge«, v okviru katere sta leta 2011 izdala svojo prvo knjigo z naslovom »Relief Beyond Bellief: Silhouette Dieforming in Polymer Clay«.

Pri svojem poučevanju se osredotoča na tehniko oblikovanja in na možnosti, ki jih polimerna glina ponuja vsakemu oblikovalcu. Cilj njegovega dela je prikazati in udeležence delavnic naučiti nove tehnike, katere lahko nato uporabijo pri razvijanju svojih idej.

Več o njegovem delu na spletni strani: http://www.dancormier.ca 

NEKAJ NJEGOVIH IZDELKOV:

      

 


  

DANOVE DELAVNICE:

Za izbrano kategorijo/iskanje ne najdemo primernih izdelkov.