Enoslojna servieta 50x50cm - ure in kačji pastirji

Tanek prosojen rižev papir (gramature 14g/m²) z vzorcem, odličen za servietno tehniko.
2,15 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
8024273970190

Servieta iz riževega papirja

Tanke prosojne serviete iz riževega papirja so potiskane s čudovitimi motivi in so idealne za uporabo pri servietni tehniki. So odpornejše kot klasične serviete in odlične za dekoracijo najrazličnejših predmetov. Zaradi svoje enostavnosti so primerne za vse ustvarjalce, ne glede na predznanje. Priljubljene so predvsem pri dekoraciji papirnatih ali lesenih škatlic, okvirjev za slike, krožnikov, vaz, za okrasitev torb, za izdelavo albumov, slik na platno in še več. V kombinaciji z drugimi materiali in barvami lahko ustvarite resnično unikatne umetnine.

Velikost serviete je 50x50cm, njena gramatura pa 14g/m².

 

Kako uporabljati servietko? Osnove servietne in decoupage tehnike

Servietna in decoupage tehnika sta enostavni tehniki okraševanja s papirjem, ki ju uporabljamo, kadar želimo pustim in enostavnim predmetom dodati nekaj živahnosti, ali prenoviti in oživiti stare predmete. Servietke lahko nanašamo na različne površine, od kartona, lesa, plastike, kovine, porcelana ali stekla. Za delo potrebujemo še lepilo na vodni osnovi ali lepilo in lak za servietno (decoupage) tehniko. Obstajajo tudi mediji, kot je na primer Mod Podge, ki nudijo posebno kombinacijo lepila in laka v enem.

Za to tehniko potrebujete slednje pripomočke:

  • Čopič,
  • Lepilo za servietno in decoupage tehniko,
  • Lak za servietno in decoupage tehniko (ni nujno, je pa priporočljivo za zaščito izdelka),
  • Servietko in
  • Platno, karton ali izdelek iz lesa, kovine, plastike, porcelana ali stekla, ki ga želite okrasiti.

 

(1)   Priprava papirja

Servietko lahko uporabite v celoti, jo natrgate na koščke ali izrežete določen motiv, ki ga želite prilepiti na površino predmeta.

(2)   Priprava površine

Površina, na katero lepite servieto, mora biti suha, čista, neprašna in nemastna. Površino lahko pred lepljenjem tudi pobarvate, vendar zaradi vidljivost motiva priporočamo uporabo svetlih barv. Pri nekaterih materialih, kot sta les in kovina, boste morali površino grundirati oziroma premazati s posebnim medijem (osnovo za decoupage), za boljši oprijem papirja.

(3)   Lepilo

Uporabite lepilo, primerno za površino na katero polagate servieto. Obstajajo namenski mediji za boljšo obstojnost na določenih površinah, na primer medij za tekstil ter za steklo in porcelan. Za večino ostalih površin se lahko uporabi univerzalen medij za servietno in decoupage tehniko.

(4) Nanos lepila in papirja

Servietko položite na želeno površino in premažite lepilo čez njeno površino. Začnite na sredini motiva in s čopičem nežno gladite po servietki proti zunanjemu robu, da se izognete gubanju in neželenim mehurčkom.

(5) Sušenje

Pustite, da se izdelek popolnoma posuši. V primeru, da nanašate več slojev, pustite, da se predhodni sloj popolnoma posuši pred nanosom drugega.

(6) Nanos laka

Ko je izdelek popolnoma suh, s čopičem nanesite sloj laka za servietno in decoupage tehniko, da izdelek zaščitite. V primeru, da nanašate več slojev laka, pustite, da se predhodni sloj popolnoma posuši pred nanosom drugega.

(7) Končano!

Dodatne informacije
SKU8024273970190
PakiranjePosamezno
Napišite vaše lastno mnenje
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account