Idea patina 60ml - primer

Osnova za patiniranje in nanos kovinskih barv.
4,65 €
Availability: Na zalogi
SKU
8018721058202

Patiniranje

Lepoto patine bakra in brona so opevali že v srednjem veku in renesansi, v neoklasicizmu pa je postala umetnost. Idea Patina predstavlja revolucionarno paleto izdelkov za amatersko in profesionalno rabo, ki imitira oksidacijo kovin oziroma postara vsako površino. 

Sestavljajo jo 4 barve z visoko vsebnostjo kovinskih delcev, ki predstavljajo osnovo; bitumen; trije reaktanti, ki povzročajo proces oksidacije; grund in končni lak. Vsi izdelki razen bitumna so na vodni osnovi ter prijazni za uporabnika in okolje. Učinek, ki ga dobimo, je izjemen in neprimerljiv s patinami ostalih proizvajalcev, saj gre pri patinah Idea za resnično kemijsko reakcijo kovinskih delcev. S končnim nanosom bitumna, ki je topen v belem špiritu, postanejo vse patine vodotopne. Do efekta patine pridemo tako, da površino premažemo z osnovnim kovinskim premazom, počakamo eno uro in čezenj damo želeno patino, ki nato reagira z osnovo in na njej napravi želeni efekt.

Za popolno patino potrebujemo popolno podlago, ki jo dosežemo z IDEA grundom. Zelo je pokriven in zagotavlja odpornost, enotnost barve. Redčimo ga z vodo, patino pa lahko nanašamo že po eni uri. Na porozne materiale nanesite več plasti, vmes pa ne bo škodil smirkov papir.

Dodatne informacije
SKU8018721058202
PakiranjePosamezno
Write Your Own Review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account