Idea patina 60ml - primer

Brez
Osnova za patiniranje in nanos kovinskih barv.
4,57 €
Na zalogi
SKU
8018721058202

Patiniranje

Lepoto patine bakra in brona so opevali že v srednjem veku in renesansi, v neoklasicizmu pa je postala umetnost. Idea Patina predstavlja revolucionarno paleto izdelkov za amatersko in profesionalno rabo, ki imitira oksidacijo kovin oziroma postara vsako površino. 

Sestavljajo jo 4 barve z visoko vsebnostjo kovinskih delcev, ki predstavljajo osnovo; bitumen; trije reaktanti, ki povzročajo proces oksidacije; grund in končni lak. Vsi izdelki razen bitumna so na vodni osnovi ter prijazni za uporabnika in okolje. Učinek, ki ga dobimo, je izjemen in neprimerljiv s patinami ostalih proizvajalcev, saj gre pri patinah Idea za resnično kemijsko reakcijo kovinskih delcev. S končnim nanosom bitumna, ki je topen v belem špiritu, postanejo vse patine vodotopne. Do efekta patine pridemo tako, da površino premažemo z osnovnim kovinskim premazom, počakamo eno uro in čezenj damo želeno patino, ki nato reagira z osnovo in na njej napravi želeni efekt.

Za popolno patino potrebujemo popolno podlago, ki jo dosežemo z IDEA grundom. Zelo je pokriven in zagotavlja odpornost, enotnost barve. Redčimo ga z vodo, patino pa lahko nanašamo že po eni uri. Na porozne materiale nanesite več plasti, vmes pa ne bo škodil smirkov papir.

Dodatne informacije
SKU8018721058202
PakiranjePosamezno
Write Your Own Review
Ocenjujete:Idea patina 60ml - primer
Vaša ocena