Masa za izdelavo kalupov 454g - Alumilite High strenght 2

Masa za izdelavo kalupov Alumilite Hight strenght 2 je izjemno odporna proti trganju in je odlična za izdelavo za skoraj vse različice kalupov.
45,69 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
0705332331906

Masa za izdelavo kalupov 454g - Alumilite Hight strenght 2

Izdelek Alumilite Hight strenght 2 je fleksibilen, enostaven za uporabo in odporen material za izdelavo visokokvalitetnih kalupov za srednje podrezane izdelke osnutke negativov. Je odličen za tako eno kot dvodelne kalupe, ki bodo omogočali natančno repliko vseh podrobnosti originala. Replike lahko vlivate s katerokoli Alumilite maso za vlivanje ali drugimi materiali, kot so keramični prah, vosek, beton in milo.

Spodaj si lahko ogledate video uporabe mase:

 

 

NAVODILA ZA IZDELAVO KALUPA – High strenght 2

 

1. Pripravite izdelek za katerega želite napraviti kalup

- preglejte izdelek in se prepričajte da je čist, brez umazanije, olja, maščob, prask ali madežev.

- pritrdite izdelek na neporozen les ali plastiko s pomočjo kontaktnega lepila ali vroče pištole. To storite na toliko mestih da bo kalup fiksno na miru.  V kolikor vaš original na eni strani ni povsem raven, ga lahko rahlo vpete v sintetično glino. To bo veljalo kot osnova za izdelavo kalupa.

 

2. Zgradite »bazen« za kalup

- izberite neporozen material, ki naj bo uporabljen za izdelavo »bazena«. Ponavadi se uporabijo materiali, kot so stara plastična embalaža, les, PVC, ali plastični listi.

- Izdelajte »bazen«, ki naj bo od 0,64 do 1,28cm večji od izdelka, ki ga oblivate. V kolikor boste napravili večjega boste po nepotrebnem porabili več mase.

- zatesnite  »bazen« na stiku s podlago z uporabo umetne mase, vročega lepila ali traku. Prav tako zatesnite vse stike, kjer bi masa morebiti lahko odtekala.

 

3. Zmešajte obe komponenti

- izračunajte količino potrebnega silikona. Pakiranje 454g volumensko zadostuje za 344cm3 (0.0003441283m³). Volumen se izračuna tako da zmnožimo višino, dolžino in globino prostora.

- Obe komponenti samostojno premešajte, nato zmešajte po teži 10 delov osnove z 1 delom katalizatorja in zmes dobro premešajte, da bo barva in gostota povsem enotna in ne bodo vidne sledi posamezne komponente. Pri tem pazite da strgate zmes tudi iz strani in dna posode. Mešanje in vlivanje izdelka mora biti izvedeno v času, ki je namenjen delovanju izdelka. V primeru Alumilite High strenght 2 je čas delovanja 45 minut.

 

4. Vlivanje izdelka

- Ko je izdelek temeljito premešan, ga zlijte v »bazen« z enega roba in dovolite da se naravno razleze po celotni površini in čez vaš izdelek. Silikon bi moral prekriti vaš izdelek za vsaj 0,64cm nad njegovo najvišjo točko.

- Izdelek se bo nato posušil v 18 urah

- Ko je silikon enkrat suh ga odstranite od »bazena«.

- Nežno iz silikona odstranite še original. Sedaj lahko v kalup vlivate nove mase.

Dodatne informacije
SKU0705332331906
PakiranjePosamezno
Napišite vaše lastno mnenje
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account