Medij za pripravo površine Ranger gesso 59ml - bel

Bela osnova za pripravo površine za slikanje.
6,23 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
0789541041672

Gesso – osnova za pripravo površin za slikanje

Gesso je medij, ki spremeni vsako površino v podlago, primerno za slikanje. Je osnova za pripravo površin, ki na površini ustvari primerno teksturo in omogoča enostaven nanos barve. Medij je hitrosušeč, pokriven, mat videza in po sušenju fleksibilen.

Njegova uporaba je popolnoma enostavna. Medij nanesite na površino in pustite, da se posuši. Že en sloj medija je dovolj, po potrebi pa jih lahko nanesete več. Ko se osnova popolnoma posuši, pobarvajte z akrilnimi barvami.

Gesso je na voljo v prozorni, beli in črni barvi.

 

Ali je gesso res tako pomemben?

Gesso oziroma osnova za pripravo površin je, sploh v slikarstvu, zelo pomemben slikarski medij, ki naredi platno pripravljeno za slikanje z barvami po vaši izbiri. Veliko gessov je že pripravljenih za uporabo. Medij je zelo podoben beli akrilni barvi, njegova gostota pa se razlikuje od proizvajalca do proizvajalca. Redkejše gessote lahko nanašamo s čopičem, gostejše pa je enostavneje nanašati s slikarsko lopatico. Gostejši gessoti so še posebej odlični, v kolikor bi želeli narediti na vaši površini nekaj teksture.

Gesso pripravi površino za slikanje in omogoči, da podlaga sprejme barvo. Brez gessa bi se barva vpila v površino, tako pa ostane na površini. Ima pa to krasno lastnost, da se lahko nanese na skoraj vsako površino, kar omogoča, da lahko slikate na katerikoli material.

Ne uporablja pa se samo v slikarstvu, temveč tudi pri raznih ustvarjalnih tehnikah. Zelo priporočljiv je pri »mix media« ustvarjanju, torej ustvarjanju, kjer se uporablja kombinacija različnih medijev. Uporablja se tudi pri spominskih knjigah ali scrapbooking albumih, za otrditev strani, na katere damo več kolaža ali za strani, na katerih imamo težje dekorativne elemente. Zelo uporaben je tudi pri decoupage in servietni tehniki, ki jo radi uporabljamo na različnih materialih. Primeren je za projekte, na katerih želimo doseči efekt staranja, kadar uporabljamo patino, za kolaže in še marsikaj drugega.

Kadar je površina preveč porozna, da ne morete barvati ali lepiti, kar ste želeli, jo enostavno premažite z gessom in problem bo rešen!

 

V spodnjem videu si lahko ogledate nasvete in tehnike dela z gessom Ranger.

Dodatne informacije
SKU0789541041672
PakiranjePosamezno
Napišite vaše lastno mnenje
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account