Medium W, 60 ali 250ml - medij za oljne barve

Medij za oljne barve, zaradi katerega lahko oljne barve mešate z vodo. Brez močnega vonja, hkrati pa poveča sijaj in transparentnost barve ter vpliva na hitrejše in bolj enakomerno sušenje.
Na zalogi
SKU
GBSM12
Elementi združenih izdelkov
Ime Količina
Medium W, 60ml - medij za oljne barve
8,29 €
Medium W, 200ml - medij za oljne barve
17,54 €

Medij W za oljne barve

Posebno zasnovan medij W je primeren za mešanje oljnih barv različnih proizvajalcev. Njegova glavna lastnost je, da omogoči, da oljna barva postane topna v vodi. Po dodajanju medija W, lahko oljno barvo mešate oziroma redčite z vodo. Ob njegovi uporabi lahko prav tako z vodo in milom umijete tudi čopiče in vse ostale slikarske pripomočke. Medij hkrati poveča barvi sijaj in transparentnost ter vpliva na hitrejše in bolj enakomerno sušenje. Je primeren za alergike, saj nima tipično močnega vonja klasičnih topil.

Medij je idealen za umetnike, ki:

  • so nagnjeni k alergijskim reakcijam na topila,
  • delajo doma v manjših prostorih ali stanovanjih in se zato želijo izogniti tipičnemu močnemu vonju topil v prostorih,
  • ne želijo spremeniti kvaliteto barve, ki jo uporabljajo in
  • za tiste, ki iščejo alternativo oljnim barvam, topnim v vodi.

 

Uporaba medija

Pred uporabo stekleničko z medijem pretresite. Nato medij dodajte k barvi, ki jo imate na paleti v razmerju 1:2 (dodajte pol toliko medija, kot imate barve na paleti). Zmešajte, nato pa lahko oljni barvi poljubno dodajate vodo.

Po dodatku medija se odtenek barve lahko posvetli ali postane mlečen. To je odvisno od samega odtenka oljne barve in od količine dodane vode. Temnejša, kot je oljna barva in več, kot je dodane vode, svetlejše bo deloval odtenek barve, dokler bo barva mokra. Tekom procesa sušenja pa se bo odtenek povrnil, ravno tako njen originalen sijaj in njena briljanca. 

Medij ne vpliva na vodoodpornost barve.

Dodatne informacije
SKUGBSM12
Pakiranjeni na voljo
Napišite vaše lastno mnenje
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account