Set suhih pastelov Schmincke - 10 barv

Set suhih pastelov izjemne kvalitete, izdelani iz najfinejših pigmentov, z izredno močno koncetracijo pigmentov ter minimalno vsebnostjo veziv.
31,62 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
4012380190697

Suhi pasteli Schmincke

Vrhunski suhi pasteli, ki so neprimerljivi glede svoje mehkobe in konsistence. Žametna struktura, bogate barve, mehkoba, visoka svetlobna obstojnost, visoko kvalitetni pigmenti, izjemno visoka koncentracija pigmentov in skrben postopek izdelave so značilnosti teh suhih pastelov, ki so resnično izjemni. Izdelani so iz najfinejših, najbolj čistih umetniških pigmentov, z najvišjo možno koncentracijo pigmentov in minimalno vsebnostjo veziv. Njihova mehkoba omogoča čudovite goste nanose, njihova ekstremno visoka koncentracija pigmentov pa se odraža v izrazitih in intenzivnih barvah.

Delo s suhimi pasteli Schmincke vas ponese nazaj do izvora barv in predstavlja neverjetno slikarsko preizkušnjo. Pasteli namreč vsebujejo le najčistejše umetniške pigmente, z najvišjo možno stopnjo koncentracije.

Zaradi zagotavljanja najvišje kakovosti, velik del proizvodnje poteka ročno in po posebnih receptih. Posebne preše, pregneteno testo oblikujejo v obliko okroglih palčk, ki jih nato ročno izrežejo. Mokre palčke se morajo nato sušiti 8 dni, preden jih ročno zavijejo v embalažo. Pasteli so na koncu oblikovani v obliki okroglih palčk, s premerom približno 11mm in dolžino 67mm. To je drag proces, ki vzame veliko časa, vendar je edini način, ki zagotavlja takšno raven kvalitete.

Kompleten sortiman vključuje 400 odtenkov barv; 75 čistih barv, vsaka od njih pa je na voljo kot čista barva (D) ali v temnejših odtenkih (B) z dodajanjem črne in svetlejših odtenkih (H, M, O) z dodajanjem bele:

  • B – črna z dodano barvo,
  • D – čista barve, brez dodatkov črne ali bele,
  • H – bela z dodano barvo,
  • M – barva z več bele.

 

Slike s suhimi pasteli so zelo občutljive, zato jih je na koncu potrebno zaščititi z, za to primernimi fiksativi.

Set vsebuje 10 suhih pastelov.

Dodatne informacije
SKU4012380190697
PakiranjeKomplet
Napišite vaše lastno mnenje
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account