Schmincke univerzalni zaključni lak - mat, 150ml

Zaključni lak za številne slikarske tehnike, kot so: olje, akril, gvaš, printi in podobno. Lak je brezbarven in se suši v mat sloj, ki ne rumeni in je odporen na staranje. Angleški naziv: Schmincke Universal varnish AEROSPRAY - 50 594 matt
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
4012380149954
10,08 €

Mat zaključni lak za slike

Zaključni lak iz visokokakovostnih sitetičnih smol, namenjen končni zaščiti slik številnih slikarskih tehnik, kot so: olje, akril, gvaš, printi in podobno. Lak je brezbarven in se suši v mat sloj, ki ne rumeni in je odporen na staranje.

Pred uporabo dobro pretresite. Sprejajte na sobni temperaturi s konstantim pritiskom in premikanjem pločevinke iz ene strani v drugo in odzgoraj navzdol, iz razdalje približno 30-40cm, iz vertikalnega ali rahlo poševnega položaja na suho površino. Smer sprejanja vedno spremenite izven površine umetniškega dela.

Lakirajte le povsem suho sliko (tanek akrilni sloj ponavadi za sušenje potrebuje 72 ur, debelejši sloji se sušijo vsaj 1-2 tedna, oljne barve se sušijo vsaj 8-12 mesecev). Suh sloj laka ostane dlje časa topen z nadomestkom terpenitna ali Schmincke odstranjevalcem laka. Izdelek je primeren tudi za lakiranje inkjet printov, art printov in fotografij. Pri lakiranju slik naslikanih z barvami, ki vsebujejo malo veziva (npr. pasteli), lahko lak povzorči da slika postane občutno temnejša. Pri lakiranju nekaterih podlag lahko povzorči transparentnost podlage (papir).

Pred dejansko uporabo, je izdelek vedno priporočljivo preizkusiti. Zamašene pršilke najlažje očistite z acetonom, plastenko s preostalim izdelkom shranite v hladnem in suhem prostoru.  

Dodatne informacije
SKU4012380149954
PakiranjePosamezno
Napišite vaše lastno mnenje
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account