Set rezalnih in embossing šablon Joy - zimske želje 130mm

Rezalna in embossing šablona se uporablja skupaj s scrapbook strojčki Sizzix Big Shot, Xcut Xpress in podobnimi. S šablono lahko na hiter in enostaven način izrežete motiv iz papirja in ga hkrati embossirate. Rezultat je izrezan motiv z reliefnim odtisom, ki ga lahko uporabite na voščilnicah, vabilih, albumih ali pri drugih ustvarjalnih delih.
30,50 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
8717706032571

Rezalna in embossing šablona Joy craft

Joy craft rezalna šablona se lahko uporablja skupaj z večino svetovno znanih scrapbook strojčkov, kot so Sizzix Big Shot, Cuttlebug in Xcut Xpress za izrezovanje različnih motivov iz papirja različnih trdot in debelin.

Šablona ima funkcijo rezanja in embossiranja (reliefnega odtisa), zato vam izreže motiv in hkrati nanj vtisne določen vzorec. Rezultat je izrezan motiv z reliefnim odtisom, ki predstavlja čudovit okrasni element, ki poskrbi za še bolj unikaten izgled. Šablone so za uporabo popolnoma enostavne in so idealne pri ustvarjanju unikatnih scrapbooking albumov, voščilnic, poročnih in rojstnodnevnih vabil, voščilnic ob rojstvu otroka, oblikovanju škatlic iz papirja, okraskov iz papirja, 3D rožic in dekoraciji daril. Njihova uporaba je brezmejna! 

Na izbiro je ogromno rezalnih šablon različnih motivov, ki jih lahko uporabite prav za vse priložnosti. Šablone so primerne za rezanje enega sloja različnega papirja, paus papirja ali folije. Za uporabo so popolnoma preproste, pakirane v priročni plastični embalaži. To vam omogoča enostavno shranjevanje in prenašanje, zato so primerne tako za delo doma kot na poti. Šablone so narejene iz kovine in ne vsebujejo svinca.

 

Kako uporabljam rezalne šablone za rezanje?

Uporaba šablon pri strojčku Sizzix: potrebujete osnovno ploščo za Sizzix z dodatki (Solo Shim – TAB1 in Solo Thin Die Adapter – TAB2) in dve prozorni rezalni plošči. Plošče zložite po naslednjem vrstnem redu: osnovna plošča z obema dodatkoma, prozorna rezalna plošča, rezalna šablona (z rezili obrnjenimi navzgor), papir in druga prozorna rezalna plošča. Pripravljene plošče spustite skozi strojček. 

Uporaba šablon pri strojčku Xcut Xpress: potrebujete osnovno ploščo in rezalno ploščo. Plošče zložite po naslednjem vrstnem redu: osnovna bela plošča, kovinska rezalna šablona (z rezili obrnjenimi navzgor), papir in rezalna plošča. Na strojčku nato nastavite debelino valja in spustite skozi strojček.

 

Rezalno šablono lahko postavite tudi tako, da bodo rezila obrnjena navzdol, vendar morate v tem primeru papir oziroma rezan material postaviti pod rezalno šablono. Tako obrnjeno šablono je smiselno postaviti, kadar želite obrezati potiskan ali natisnjen vzorec, v ostalih primerih priporočamo postavitev šablone, z rezili obrnjenimi navzgor in s papirjem (ali drugim materialom) položenim na vrh šablone.

Pri uporabi rezalnih šablon z drugimi rezalnimi strojčki, glejte navodila strojčka za pravilno sestavo plošč.

 

Primeri uporabe tanke rezalne šablone s strojčkom Sizzix Big Shot:

 

Kako poudarim reliefni odtis?

Pri šablonah, ki imajo možnost tudi reliefnega odtisa (embossinga), lahko torej obliki dodamo še reliefno teksturo. Pri sestavi plošč za rezanje se lahko zgodi, da reliefnega odtisa ne bo ali pa bo odtis slabo viden. V tem primeru, pustimo izrezan papir na šabloni in šablono ponovno spustimo skozi strojček, vendar z drugačno sestavo plošč.

Uporaba šablon za embossing (reliefni odtis) pri strojčku Sizzix: potrebujete osnovno ploščo za Sizzix z enim dodatkom (Solo Shim – TAB1), eno prozorno rezalno ploščo in Sizzix Texturz Impression Pad. Plošče zložite po naslednjem vrstnem redu: osnovna plošča z enim dodatkom (TAB1), prozorna rezalna plošča, rezalna šablona (z rezili obrnjenimi navzgor), papir, silikonska podloga in Impression Pad. Pripravljene plošče spustite skozi strojček. Pri takšni sestavi plošč bo vaši izrezani obliki dodan še popoln reliefni odtis.

 

Primer uporabe rezalne šablone s teksturnim efektom si lahko ogledate v spodnjem videu.

Dodatne informacije
SKU8717706032571
PakiranjeKomplet
Napišite vaše lastno mnenje
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account