Beadsi blog

 1. Vladka Šerbinek - Fantovska čestitka z zastavicami

  Fantovske in moške voščilnice znajo biti zahtevna naloga in se mi zdi, da se nas večina ustvarjalk prav tovrstnih najtežje loti. Sama rada ostanem pri nevtralnih motivih, kadar gre za takšne čestitke. Tako vam danes dajem na ogled eno idejo, ki je zelo preprosta in namenjena za 9-letnika. Je hitro izdelana in če zamenjate številke ali pa sploh ne dodate številke, je lahko tudi moška ali za kakšnega starejšega fanta.

   

  Preberi več »
 2. Vladka Šerbinek - en motiv za različne priložnosti

  Vsi vemo, da so šablone drage in za določene se ne odločimo iz razloga, ker so na prvi pogled primerne le za eno priložnost. Prav iz teh razlogov rada kombiniram različne šablone med seboj, kar mi omogoči, da osrednji motiv uporabim za različne priložnosti. Tako sem uporabila tudi tega nadvse ljubkega zajca od CottageCutz in s tem vam želim pokazati, da se da to storiti tudi z drugimi podobnimi motivi. Najprej sem ga seveda uporabila kot je namenjen - za prihajajoče praznike. Na drugi voščilnici sem mu dodala šopek marjetic in z napisom hvala, se je prelevila v zahvalnico. Tretja je zelo podobna drugi, le da sem jo obrnila in zajcu v roke dala balon ter odtisnila Vse najboljše. Tako je z isto postavitvijo nastala še rojstnodneva voščilnica. 

   

  Preberi več »
 3. Vladka Šerbinek - Metulj na cvetu

  Zima počasi prepušča svoje mesto pomladi in to se pozna tudi na današnji voščilnici, kjer se zelenje prepleta s paus papirjem, dodaten okras pa je nekaj cvetja in metulj.

   

  Preberi več »
 4. Vladka Šerbinek - srce kot obesek in tresočka hkrati

  Približuje se valentinovo in čeprav mi osebno ne predstavlja veliko, sem se lotila izdelave dveh src, ki sta hkrati tresočka in obesek. V tej izvedbi sta primerna, da se ju uporablja celo leto, ne samo za ta praznik. Poleg tega, če ju izdelate v manjši varianti in enostransko, ju lahko dodate tudi na voščilnico. Lahko pa je tudi kot okras zavitemu darilu, ali pa kot del dekorja pri pripravi mize ob obedu.

   

  Preberi več »
 5. Vladka Šerbinek - Motiva v notranjosti in vidna skozi odprtino

  Tokrat znova malo barvanja po že znanem postopku, vendar sem za spremembo postavila glavni motiv v notranjost, ki pa je zaradi odprtine viden tudi na zunanji strani. Nastali sta dve malo navihani voščilnici:

   

  Preberi več »
 6. Vladka Šerbinek - En venček in dve voščilnici

  Po tem, ko se dober mesec ukvarjam s prazničnimi voščilnicami, mi je po novem letu vedno znova težko začeti z drugo tematiko. In prav zato rada začnem preprosto in po preverjenih receptih. Tako sta nastali današnji voščilnici, kjer sem razdelila izreze.

   

  Preberi več »
 7. Vladka Šerbinek - Sprehod skozi zasnežen večer

  Večkrat si rada izdelam kakšen dodatek za dom, sploh v zimskem oz. prazničnem času in tudi tokratnega naj delim z vami.

   

  Preberi več »
 8. Vladka Šerbinek - Praznična tag-a in snežinka

  Prazniki se približujejo z veliko hitrostjo in morda razmišljate tudi že o zavijanju daril. Tudi to je nekaj, čemur ustvarjalke rade posvetimo pozornost. Tako so lep dodatek zavitemu paketu tag-i ali pa večji izrezi, ko je recimo snežinka na moji fotografiji.

   

  Preberi več »
 9. Vladka Šerbinek - Obesek Tresočka

  V današnji objavi sem se lotila še enih božičnih obeskov, ki pa jih lahko hitro prelevite v voščilnico, če želite. Vse kar morate narediti je, da izpustite korak, kjer zalepite tag, na katerega se doda vrvica in nalepite na osnovo za voščilnice. Ampak do tja še pridemo. Tako zgledata končna izdelka:

   

  Preberi več »
 10. Vladka Šerbinek - voščilnica in okrasek hkrati ali veverica v venčku

  Veliko časa in truda vložimo v izdelavo voščilnic in za praznike jih pošljemo še veliko več kot ponavadi. Prejemniki za samo voščilno morda ne vedo, kako bi jo razstavili ali pa nimajo prostora ali pa v tem ne vidijo smisla in s tem naš trud doživi samo minuto ali dve pozornosti. Če pa jim pošljemo čisto preprosto voščilnico, ki je v bistvu ogrodje ali nosilec za okrasek, pa lahko prejemnik voščilnico zavrže in ohrani obesek, ki ga lahko obesi kamorkoli, tudi na smreko. Tako zgleda, ko je obesek pritrjen na voščilnico, kar sem storila tako, da sem na hrbtni strani vrvico prilepila z washi trakom, ki se lahko odlepi. Spredaj pa sem na hrbtno stran obeska nanesla čisto malo dvostranskega lepilnega traku, ki začasno drži obesek na voščilnici.

   

  Preberi več »
Stran