Vsi vemo, da so šablone drage in za določene se ne odločimo iz razloga, ker so na prvi pogled primerne le za eno priložnost. Prav iz teh razlogov rada kombiniram različne šablone med seboj, kar mi omogoči, da osrednji motiv uporabim za različne priložnosti. Tako sem uporabila tudi tega nadvse ljubkega zajca od CottageCutz in s tem vam želim pokazati, da se da to storiti tudi z drugimi podobnimi motivi. Najprej sem ga seveda uporabila kot je namenjen - za prihajajoče praznike. Na drugi voščilnici sem mu dodala šopek marjetic in z napisom hvala, se je prelevila v zahvalnico. Tretja je zelo podobna drugi, le da sem jo obrnila in zajcu v roke dala balon ter odtisnila Vse najboljše. Tako je z isto postavitvijo nastala še rojstnodneva voščilnica. 

 

 


Najprej sem si zajca večkrat izrezala in pobarvala z alkoholnimi markerji. Iz belega fotokartona sem si zrezala še nekaj dodatnih delov, ki sem jih zalepila enega na drugega, da je zajec dobil več dimenzije. Prav tako sem si izrezala še cvetove in balon. Barvam in sestavljam rada takšne motivi tudi takrat, ko nimam prave inspiracije in se mi ni potrebno ukvarjat s tem, kako jih bom umestila na končni izdelek. Enostavno samo izrezujem, barvam in sestavljam in tako imam motive že pripravljene, ko se vrne moje ustvarjalna muza in mi pomaga postaviti motive na voščilnice. :)

 

 


Nato sem si pripravila osnove in na dodatnih kartončkih izrezala odprtine. Tudi tukaj sem si okvirje izrezala večkrat in zalepila enega na drugega. Del osnove, tam kjer je odprtina, sem posenčila z modrim distress oxide inkom. Za voščilnico z večjim ovalom, sem si odprtino izrezala še iz samolepilne kapa plošče in to zalepila med osnovo in dodatnim kartončkom z izrezanim ovalom, da sem vse skupaj privzdignila. Preden sem kapa ploščo spustila skozi rezalno napravo, sem ji na strani, ki ni samolepilna odstranila zgornjo plastificirano plast, ker mi sicer ne bi izrezalo ovala. Na drugi strani, kjer je samolepilna, pa to ni bilo potrebno storiti. Na nelepljivi strani sem kasneje nanesla lepilo, da sem zalepila na osnovo.

 

 


Pa si poglejmo končne izdelke po vrsti. Najprej je tukaj voščilnica namenjena velikonočnim praznikom in sem vse izreze uporabila tako, kot so namenjeni. Dodala sem samo še ta zabavni napis, ki sem ga vzela temu setu štampiljk. Trak na katerega sem odtisnila napis, sem predhodno pobarvala z alkoholnimi markerji.

 

 


Na zahvalnici sem del zajca odrezala in sicer tako, da se prilega odprtini. Preden sem to storila, sem si s svinčnikom obrisala kje želim odrezat. Dodala sem šopek in odtisnila napis Hvala

 

 


Tretjo sem obrnila na stran, sicer pa je odprtina na enakem mestu, kot na predhodni. Tukaj sem le šopek zamenjala z balonom, napis pa z Vse najboljše.

 

 


Upam, da sem vas z današnjo objavo spodbudila, da se lotite česa podobnega in date šablonam možnost, da jih večkrat uporabite.


Material, ki ga je Vladka uporabila pri svojem projektu:

 

CottageCutz rezalna šablona 6,1x6,9cm - barvanje pirhov

Scrapbooking rezalna šablona CottageCutz 6,35x10,92cm - škatla z dodatki

CottageCutz rezalna šablona 2,3x5,8cm - balon

Set tankih rezalnih šablon, 3kos - kreativni ovali

Set silikonskih štampiljk A6 - jajce

Set štampiljk ART Butik - prazniki in želje

Set štampiljk ART Butik - voščila

Foto karton A4 - perl bel

Barvna blazinica Distress Oxide 6x6cm - broken china

Mini orodje za senčenje - 2,5cm

Bela samolepilna kapa plošča 3mm - A3

Bela samolepilna kapa plošča 3mm - A4

Večnamensko hobi lepilo Pentart 20ml

Ekspresno lepilo Sizzix 120ml

Lepilo za papir Tacky glue - 120ml

Nelepljiva zaščitna podlaga 38x45cm

Pinceta s fino konico Sizzix

Sizzix pripomoček za rezalne šablone - igla

Rezalnik papirja Fiskars SureCut big - A4

Scrapbooking strojček Sizzix BIG SHOT