Anna Rudaya

Anna Rudaya

Področje: oblikovanje polimerne gline

Anna prihaja iz Belorusije, dežele lepe narave in dobrih ljudi. Od nekdaj se je ukvarjala z različnimi ročnimi spretnostmi, od šivanja do risanja. Slednje ji je bilo najljubše, zato je sledila svoji strasti in diplomirala na umetniški fakulteti. Po prejeti diplomi je veliko časa delala kot fotografinja in uživala ob slikanju ljudi ter lovljenju njihovih čustev v objektiv.

Z izdelavo nakita se je seznanila šele pred kratkim. Še pred petimi leti namreč zanj ni bila zainteresirana, niti ga ni nosila, dokler ni slučajno opazila izdelka iz polimerne gline. Tej je začela vse bolj slediti in tako spoznala veliko oblikovalk z zanimivimi izdelki, novih materialov in tehnik. V njej je zrasla želja, da bi se v oblikovanju preizkusila tudi sama.

Učila se je in eksperimentirala, ter tako hitro spoznala svet oblikovanja. Pri svojem oblikovanju ne sledi skicam in v začetku nima jasne vizije o končnem videzu, temveč le sledi svojemu občutku, dokler glina ne pridobi svoje neverjetne oblike.

”Občudujem zvok vetrov in valov, šelestenje trave, barve listov, večplastne odtenke neba...”

Navdihuje jo vse, kar jo obdaja. Od lepote narave ali stvaritve človeških rok, do obraza ali le preprostega kosa nakita. Posebej ponosni smo, da bo sploh prvič vodila delavnice prav na letošnjem Kreativnem tednu. Skupaj z Anno vas vabimo, da se nam pridružite na tej edinstveni priložnosti.

Na spodnjih slikah, si oglejte tudi nekaj njenih izdelkov:

        


ANNINE DELAVNICE:

Izdelkov, ki ustrezajo izbiri, ni mogoče najti.