Judit Tóth-Pócs

Judit Tóth-Pócs

Področje: umetniško polstenje

Judit prihaja iz mesta Kecskemét na Madžarskem, kjer živi s svojo družino in ustvarja. S polstenjem se je srečala že leta 1992 in vse od tedaj je tovrstno ustvarjanje njena velika strast.

Sprva je izdelke, kot so torbice in preproge, izdelovala le zase, sčasoma pa to ni več zadostovalo. Želja po doseganju več jo je vodila v preizkušanje oblikovanja filca v 3D oblike. Tako se je naučila izdelovati čudovite skulpture, ki so značilne za njene umetnine. Te skulpture so zanimive tudi zato, ker so narejene iz enega samega kosa filca, popolnoma brez šivanja, tega uporablja le občasno v dekorativne namene.

”Pritegnejo me nepravilnosti in svoboda, v oblikah in barvah filca. Barve filca se lahko mešajo in vperejo ena v drugo, kot je to značilno za akvarele. Barvni sloji se prepletajo drug z drugim in okoli sebe ustvarijo nove barve. Iz kaosa rada napravim red in uživam v občutku, ko ukrotim in združim vlakna pod mojimi rokami. V svoje delo rada vključim tudi druge materiale, ki pri končnih izdelkih delujejo harmonično.”

Na spodnjih slikah, si oglejte tudi nekaj njenih umetniških del:

        


JUDITINE DELAVNICE:

Izdelkov, ki ustrezajo izbiri, ni mogoče najti.