Rosanna Raljević Ceglar

Rosanna Raljević Ceglar

Področje: oblikovanje nakita

Rosanna meni, da čeprav živimo v kaotičnem svetu, je lahko rešitev popolnost narave. Skozi ustvarjanje tako intimnih skulptur, kot je rokodelski umetnostni nakit, avtorica vabi k uvidu, da se v slehernem koščku narave skriva neizmeren potencial, ponujen tudi skozi ponovno osmišljanje meje med naravnim in umetnim.

Rosanna Raljević Ceglar je mednarodno uveljavljena oblikovalka unikatnega ročno izdelanega nakita rojena v Puli na Hrvaškem. Leta 1996 je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost v Benetkah (Accademia di Belle Arti di Venezia). Z avtorskim oblikovanjem nakita se je začela ukvarjati leta 2002, po svojem prihodu v Slovenijo. Takrat je nastala njena blagovna znamka NIIRO, ki v prevodu pomeni "Rdeča" po japonsko.

NIIRO je prefinjena in domiselna blagovna znamka nakita. Nakit z edinstveno eleganco brez kompromisov. Vsak kos narejen v NIIRO ateljeju je ročno oblikovan in izdelan. Kosi so brezčasni, elegantni in kiparski, namenjeni zahtevnim strankam, ki cenijo kakovost in kreativnost.

Od prve predstavitve njenega dela in blagovne znamke na spletu so sledila številna vabila in objave iz celega sveta, vabila na razstave in sodelovanja pri različnih umetniških projektih. Verjetno so med najbolj udarnimi ravno objave v kultni modni reviji Vogue Uk (2011), Vogue Italy (2012) in Vogue China (2014).

Njeno delo in ustvarjanje najdete na njeni spletni strani.

NEKAJ NJENIH IZDELKOV:


ROSANNINE DELAVNICE:

Izdelkov, ki ustrezajo izbiri, ni mogoče najti.