Teo Ivančič

Teo Ivančič

Področje: risanje grafitov

Mladi mariborski umetnik in grafitar Teo Ivančič ustvarja pod imenom Teoson. Danes je s svojimi kreacijami prepoznan po celotni Sloveniji kot tudi v svetu.

Deluje v okviru skupine RU CREW iz Gradca, ki je začela delovati leta 2009. Tam je spoznal več različnih ljudi, videl nove tehnike in spremenil svoj način grafitiranja, s katerim je začel pozimi leta 2007. Sodeluje s številnimi šolami, srednjmi šolami, mestno občino Maribor, navijaško skupino Viole, v Pokrajinskem muzeju pa je imel v okviru projekta »Urbane podobe meščanske družbe« razstavo starinskih vrat z urbanimi podobami plemičev in meščanske družbe. S svojimi deli razstavlja tudi v Avstriji.

O grafitih pravi: "Na začetku mi je bil prijeten pobeg od realnosti, prek grafitanja sem se razvijal tudi kot osebnost. V različnih življenjskih obdobjih lahko iz grafitanja vlečeš različne stvari; eni vlečejo potrjevanje, drugi kreativo. Na začetku sem to jemal kot 'špas' in 'zajebancijo', v smislu: 'Pa bodimo mladi in uporniški!' Zdaj grafitanje zame pomeni služenje denarja oziroma je neke vrste moja služba, poleg drugih stvari, s katerimi se ukvarjam." Danes se med drugim ukvarja tudi s tetoviranjem.

  


TEOVE DELAVNICE:

Izdelkov, ki ustrezajo izbiri, ni mogoče najti.