Vanesa Müller

Vanesa Müller

Področje: tehnike prelivanja barv

Nad likovno umetnostjo je Vaneso Müller že kot deklico navdušila mamina reprodukcija Picassa, zgodba pa se je nadaljevala v osnovnošolski klopi, ko je njen potencial prepoznala učiteljica likovnega pouka Marija Cenc. Ta jo je tudi prepričala, naj pot nadaljuje na umetniški gimnaziji, kjer jo je pod svoje okrilje vzel, žal že pokojni, Ratimir Pušelja in ji razširil obzorja risanja in slikanja.

Medtem ko se je izgubljala v zgodovini likovne umetnosti in iskanju svojega umetniškega izraza, pa se je našla v abstraktnem ustvarjanju in predvsem kubistični dimenzionalnosti. Da vsebina ni predmet je kmalu ugotovila tudi s preselitvijo v Maribor, kjer je najprej obiskovala predavanja iz umetnostne zgodovine in teologije. Takrat je pričela tudi delati v trgovini Art, kjer so jo s polic začeli privabljati novi materiali, ki jih je preprosto morala preizkusiti. S tem se je tudi pričelo obdarovanje in posledično navdušenje njenih znancev

“Želela sem preizkusiti vse, kar smo imeli na voljo. Začela sem s polimerno glino, nadaljevala z vlivanjem epoksi smole v medaljone ter na koncu resnično ljubezen odkrila v packanju z akrili."

Ker pa njeno strast sestavljata tako estetika kot tudi uporabnost, je slikarsko tehniko združila z lesom in tako z nakitom začela krasiti ljubitelje izdelkov Vanart. Želja po prekoračenju spretnosti je bila prevelika, zato je pričela risati tudi svoje nenavadne dizajne: razgrajene in poenostavljene obraze, ki se s svojo geometrijskostjo, oglatostjo, barvami in iluzornostjo na puloverjih, majicah intorbah sprehajajo po Mariboru in drugod po svetu.

Na spodnjih slikah, si oglejte tudi nekaj njenih izdelkov:

        


VANESINE DELAVNICE:

Izdelkov, ki ustrezajo izbiri, ni mogoče najti.