Jasmina Granduč

Jasmina Granduč

Področje: Slikanje, risanje in grafika

Jasmina Granduč, slikarka, grafičarka, ustanoviteljica in vodja Likovne šole ARTdidakta, galeristka, oblikovalka unikatnega nakita in torbic, se je po večletnem udejstvovanju na področju mode in preživetih dveh letih v prestolnici mode v Milanu vrnila v Maribor, kjer se je odločila za študij likovne umetnosti na Pedagoški fakulteti Maribor.

Pred enajstimi leti je ustanovila zasebno likovno šolo ARTdidakta. Kmalu je pridobila predikat butične šole, saj vsebuje celoletne likovne tečaje, prilagojene individualnim potrebam skupin udeleženk in udeležencev glede na starostno obdobje (otroci, mladostniki, odrasli) in posebne zahteve, kot je celoletna pripravljalnica za kasnejšo poklicno pot kakor tudi za likovno terapijo. Je pa seveda pomembna povezovalka tistih, ki jim likovno ustvarjanje predstavlja potrditev in rast ljubiteljskega umetniškega delovanja.

Jasmina Granduč vidi svet skozi prizmo barv in oblik in meni, da se likovnega izražanja lahko nauči vsak. Pri tem so pomembni prva poteza s čopičem, barvico ali svinčnikom, sodelovanje v skupini in predvsem izguba strahu, da bo šlo kaj narobe…. Seveda je tu Jasmina, ki pomaga, svetuje, spodbuja, vodi.

V času delovanja njene šole Artdidakta je nastal obsežen in razkošen opus likovnih del. Sem sodi kar 34 razstav, med katerimi so tematske in zaključne razstave del tečajnic in tečajnikov, pa avtorske razstave, ki jih je organizirala in postavila likovna šola, mednarodne razstave (Graz, Monošter, Varaždin, otok Zlarin). V opus sodi 33 tematskih delavnic, tudi nekaj mednarodnih.

Na spodnjih slikah, si oglejte tudi nekaj njenih del:

        


JASMININE DELAVNICE:

Izdelkov, ki ustrezajo izbiri, ni mogoče najti.