Mitja Bokun

Mitja Bokun

Področje: ilustriranje

Mitja Bokun je umetnik, ilustrator, znan po svojem stilu portretov, komercialne, beauty in modne ilustracije ter po upodobitvah znanih iz sveta mode in širše. Risal je že od otroštva, študiral pa je računalništvo in logistiko, preden je postal komercialni ilustrator. Umetnik samouk je začel profesionalno ilustrirati leta 2009, ljubi kar počne in ne more si zamisliti boljšega načina za preživljanje svojega časa. Njegovi projekti obsegajo tako ilustracije in upodobitve za revije, televizijske oddaje pa do vizualnih podob najbolj znanih svetovnih blagovnih znamk.

Njegovo delo vključuje sodelovanje z modnimi oblikovalci, kjer upodablja vse, od skic za oblačila do ilustracij, ki so združene skupaj s fotografijo v prekrasne editoriale . Leta 2013 je bil povabljen na Londonski teden mode, kjer je risal v zakulisju blagovne znamke Red Label Vivianne Westwood, leta 2014 je izdelal vizualno podobo Shiseido Ultimune za kitajski trg in učni material za japonski trg, leta 2015 pa je ilustriral več vizualnih podob modnih oblikovalce ter drugih slovenskih in svetovno priznanih znamk. Povabljen je bil in predaval o modni ilustraciji na School of Visual Arts v NY in Instituto Marangoni v Milanu, izbran pa je bil za oblikovanje podobe Diane’s Pernet ASVOF filmski festival v Tokiju, s katero že dolgoletno sodeluje.

Mitja je tudi so-ustanovitelj revije Reserved Magazine v NY, kjer je sodeloval z umetniki, kot so Helena Christensen, Brooke Shields, Jenno Elfman, Rose McGowan, Nile Rodgersom, Mick Rockom, Miltonom Glaserjem, in mnogimi drugimi. Vedno dela, doma ali v tujini, v studiu ali eventih ter je vedno strasten do svojega dela. Na leto izdela več kot 500 ilustracij.

Na spodnjih slikah, si oglejte tudi nekaj njegovih del:

             


MITJEVE DELAVNICE:

Izdelkov, ki ustrezajo izbiri, ni mogoče najti.