Rihard Bandelj - Riki

Rihard Bandelj - Riki

Področje: dekoracija

Na ljubljanski Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo je študiral smer Oblikovanje oblačil. Svojo pot je nadaljeval v Firencah (Italija) na »Acacademia Italiana Moda« in nato na »Accademia di Belle Arti« v Benetkah. V Trevisu (Italija) je leta 1992 vpisal študij grafičnega oblikovanja na »Instituto Callegari«, ki ga je zaključil z najvišjo možno oceno (»ottimo con lode«).

Po študiju se je v Mariboru intenzivno ukvarjal z oblikovanjem prostora, krajinskim oblikovanjem, grafičnim dizajnom, kasneje z dekorativnim interiernim oblikovanjem in aranžerstvom.

Kasneje je svoje umetniško oblikovalsko raziskovanje širi tudi na področje poslikave teles – bodypaintinga, s katerim je na svetovnem tekmovanju World Bodypainting Festival leta 2007 v mestu Seeboden (Avstrija) dosegel zavidljive rezultate (4. mesto v polfinalu, 9. mesto v finalu).

Bandljeva ustvarjalna razvejanost se kaže v odličnem obvladovanju interierja, v izvirni poslikavi notranjih prostorov, predvsem v tehniki poslikave zidov – »murales« in ob mojstski iluziji prostorkega učinka – »trompe l´oeil«.

Zadnja leta kot strokovnjak in umetnik s svojo izborno estetsko senzibilnostjo sodeluje pri različnih umetniških projektih v Italiji, vse od Firenc do Sicilije.

Na letošnjem Kreativnem tednu Rihard ne bo demonstriral bodypainting poslikave, kot v preteklih letih, ampak nas bo presenetil z dekoracijo izložbe trgovine Art in vodenjem ustvarjalne delavnice.


RIKIJEVE DELAVNICE:

Izdelkov, ki ustrezajo izbiri, ni mogoče najti.