Tri lukne

Ana Haberman

Področje: oblikovanje gline

Je diplomirana etnologija in kulturna antropologijna. Po končanem študiju jo je pot ponesla v oblikovalske vode avtorske keramike. Deluje predvsem na področju unikatnega oblikovanja ter tudi kot kustos in pedagog. Doma in v tujini je njeno keramično delo prepoznavno predvsem pod imenom lastne blagovne znamke Tri lukne.

Tri lukne keramika je dizajnirana za posameznike, ki vedo kako si vzeti čas zase in uživati v preprostosti trenutka. Vsak njen kos je unikaten in ročno izdelan s "pinching" tehniko. Material daje kosom moč in občutek ozemljitve, medtem ko tanko gnetena posoda da videz občutljivosti. Njeni zadnji kosi posode, nakita in gumbov, poskušajo uporabnike ukrasti iz vsakodnevnega življenja in vsaj za trenutek odpejati k naravi - njenim igrivim oblikam in barvam.

Za svoje delo je prejela tudi nekaj nagrad kot je nagrada publike: Honorable Mention at Bienal Internacional de Cerâmica Artística de Aveiro Portugal, prvo mesto za keramično predstavitev na mednarodnem keramičnem dogodku Keramikpanorama Murten v Švici, prvo mesto na mednarodni keramični razstavi ZELINA 14 v Zagrebu in nagrada publike - tretje mesto za keramično predstavitev na mednarodnem keramičnem dogodku Naturno Pottery Market.

Na spodnjih slikah, si oglejte tudi nekaj njenih izdelkov:

        


ANINE DELAVNICE:

Izdelkov, ki ustrezajo izbiri, ni mogoče najti.