Andreja Zelenik

Andreja Zelenik

Andreja Zelenik

umetnica, fotografinja, grafična oblikovalka, tetoverka

Andreja Zelenik, umetnica, ki ustvarja na različnih področjih, bo na Kreativnem vikendu predstavila linijo Ladot. Novost, ki bo kmalu na naših poličkah. Gre za vodooporna črtala in dodatke za začasne “tatoo-je".

Mozaik njenega dela predstavljajo: številne poslikave teles-bodypainting, slikanje, fotografija, grafično oblikovanje, tetovaže …

Zanjo je osnova vsakega ustvarjalnega dela izobrazba, ki se začne že v osnovni šoli. Sama je končala srednjo aranžersko šolo, študij likovne umetnosti na Pedagoški fakulteti v Mariboru, zaradi izdelave tetovaž pa kasneje še srednjo kozmetično šolo.

Sama pravi: «Izkušnje na različnih področjih ustvarjanja, so glavno vodilo »moje umetnosti«: odkrivanje vedno novega, nenehno izpopolnjevanje, veliko adrenalina, vztrajnosti, perfekcionizma, svobode, strasti … brez tega si enostavno ne znam predstavljati življenja«

V največje veselje ji je, da lahko kot profesorica likovne umetnosti, svojim učencem izvabi čim več likovne domišljije, njihov lasten likovni izraz in jih vzpodbuja pri različnih kreativnih možnosti.  

»To je moje poslanstvo in otroci so moj »največji zaklad«. Veliko so me naučili in za to sem jim neizmerno hvaležna.«

 

Ladot barve:

Izdelkov, ki ustrezajo izbiri, ni mogoče najti.