Anna Zadorozhnaya

Anna Zadorozhnaya

Anna Zadorozhnaya

akvarelistka, Instagram blogerka

Anna Zadorozhnaya je akvarelistka, Instagram blogerka (@draw_better), mentorica in uradna predstavnica (ambasadorka) umetniških znamk Schmincke & da Vinci. Živi v Nemčiji (Hannover).

V preteklih letih je naslikala več sto slik z gorami, sodelovala na številnih razstavah, prejela številne nagrade na različnih natečajih. Je članica Mednarodne zveze akvarelistov, magistrica umetnosti Oxford Brookes Univercity. Vodi tudi online in offline mojstrske tečaje v angleščini, ruščini in nemščini.

Akvarel je njena strast, slika v čisti akvarelni tehniki. Glavna tema njenih slik kot tudi neskončen navdih so gore, še posebej zasnežene.

Riše vsak dan in s svojim zgledom dokazuje: slikanje je veščina, ki se je lahko nauči vsak. Ni veliko odvisno od talenta, pomemben je čas, trud in potrpežljivost, ki jih vložiš v proces slikanja. In ljubezen, seveda.

Kot mentorica je pozorna na logične vidike ustvarjanja akvarelnih slik in če boste uporabili kriterije tonskih vrednosti, različnih vrst kontrastov, koloristične sheme, pravila kompozicije, ki jih uči, boste zagotovo dosegli odličen rezultat.

 

Nekaj njenih del:

 

Delavnice:

Izdelkov, ki ustrezajo izbiri, ni mogoče najti.